«Λάθος» το πρόστιμο των 107 εκατ. δολαρίων στην Johnson & Johnson

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Λάθος» το πρόστιμο των 107 εκατ. δολαρίων στην Johnson & Johnson
Δικαστής της Οκλαχόμα επέβαλε «κατά λάθος» πρόστιμο 107 εκατ. δολαρίων στην Johnson & Johnson, αντί για 107.000 δολάρια.

Ένα λάθος υπολογισμό παραδέχτηκε ότι έκανε ο δικαστής Ταντ Μπάλκμαν, όταν επέβαλε πρόστιμο 107 εκατ. δολαρίων στην Johnson & Johnson, αντί για 107.000 δολάρια, στην υπόθεση για την πυροδότηση της κρίσης των οπιούχων που μαστίζει την Πολιτεία της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία βρέθηκε ένοχη στην κατηγορία πως πυροδότησε την κρίση των οπιούχων μέσα από παραπλανητικές πρακτικές μάρκετινγκ διαφήμιζε αναλγητικά και κλήθηκε να πληρώσει – συνολικά - 572 εκατ. δολάρια προς ζημιές στην Πολιτεία της Οκλαχόμα.

Η δίκη έγινε τον Αύγουστο, όμως ο δικαστής παραδέχτηκε πως έκανε ένα λάθος υπολογισμός στο ένα από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην Johnson & Johnson. Όπως τόνισε στην σχετική ανακοίνωση, το λάθος του δεν αναιρεί την καταδικαστική απόφαση, ούτε και επηρεάζει τα λοιπά πρόστιμα. Όπως διευκρινίζει το λάθος έγινε συγκεκριμένα στο πρόστιμο που αφορά την οικονομική βοήθεια προς την πολιτεία της Οκλαχόμα, για τη δημιουργία προγράμματος για μωρά που είναι εθισμένα στα οπιούχα φάρμακα.

Σύμφωνα με το Marketwatch, πρόκειται για την πρώτη καταδίκη φαρμακοβιομηχανίας στις ΗΠΑ για την κρίση οπιούχων με δεκάδες χιλιάδες θανάτους έπειτα από υπερβολική δόση αναλγητικών

Ο Μπάλκμαν δήλωσε πως η διόρθωση στο τελικό ποσό – που ανέρχεται στα 465,107 εκατ. δολάρια – θα φανεί στην έκδοση της οριστικοποιημένης δικαστικής απόφασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider