Λαγκάρντ: «Μαύρο βαρύ σύννεφο» για την παγκόσμια οικονομία η εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: «Μαύρο βαρύ σύννεφο» για την παγκόσμια οικονομία η εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας
Οι δασμοί που έχουν επιβάλλει Κίνα και ΗΠΑ αναμένεται να ρίξουν 0,8% την παγκόσμια ανάπτυξη το 2020 όπως δήλωσε η πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρίστιν Λαγκάρντ. 

Η εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας συνεχίζει να παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία όπως ανέφερε σε συνέντευξη της στο CNBC η διάδοχος του Μάριο Ντράγκι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι δασμοί που έχουν επιβάλλει Κίνα και ΗΠΑ αναμένεται να ρίξουν 0,8% την παγκόσμια ανάπτυξη το 2020 όπως δήλωσε η πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρίστιν Λαγκάρντ.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο νούμερο», δήλωσε η Λαγκάρντ. «Είναι λιγότερες θέσεις εργασίας. Είναι λιγότερη δουλειά. Είναι λιγότερες επενδύσεις. Είναι περισσότερη αβεβαιότητα. Βαραίνει την παγκόσμια οικονομία σαν ένα μεγάλο, σκοτεινό σύννεφο» πρόσθεσε.

Οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και της Κίνα αναμένεται να συναντηθούν τον Οκτώβριο όπως έχει συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές στην Ουάσινγκτον.

Η κα. Λαγκάρντ συνέχισε λέγοντας πως «όσο περισσότερο παραμείνει αυτό (για την εμπορική διένεξη), τόσο μεγαλύτερη αβεβαιότητα υπάρχει. Και αν είστε επενδυτής, ή αν είστε επιχείρηση, δεν πρόκειται να επενδύσετε, θα περιμένετε.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider