Το momentum της Walt Disney - Η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά 40% σε 3 χρόνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το momentum της Walt Disney - Η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά 40% σε 3 χρόνια

Περισσότερο από 40% έχει ενισχυθεί η τιμή της μετοχής της Walt Disney, μέσα σε διάστημα 3 ετών, από τα 96 δολάρια του Αυγούστου του 2016 έως τα 135 δολάρια του Αυγούστου του 2019.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Forbes, η άνοδος αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων και των περιθωρίων, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση των υφιστάμενων μετοχών κατά 2020 εκατ. δολάρια, η οποία ώθησε τα κέρδη ανά μετοχή.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της Walt Disney έχουν αυξηθεί κατά 13,3%, από 52,5 δισ. δολάρια το 2015 σε 59,4 δισ. δολάρια το 2018, προσθέτοντας περίπου 7 δισ. δολάρια στη βάση εσόδων.

Τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω με ταχύτερο ρυθμό 17% στα 69,7 δισ. δολάρια το 2019, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την αύξηση των εσόδων κατά περισσότερο από 17 δισ. δολάρια σε διάστημα τετραετίας (2015-2019).

Τα υψηλότερα έσοδα είναι πιθανό να προέλθουν από τις ισχυρές επιδόσεις στα πάρκα και τα θέρετρα, αλλά και στην κινηματογραφική βιομηχανία μετά και την εξαγορά της εταιρείας FOX.

Αύξηση των εγχώριων εσόδων από πάρκα και θέρετρα

Ο τομέας αύξησε τα έσοδά του από 16 δισ. δολάρια το 2015 σε 20,3 δισ. δολάρια το 2018, ενώ τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό στα 24,5 δισ. δολάρια το 2019, λόγω της ισχυρής απόδοσης τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς δραστηριότητες.

Η αύξηση των εγχώριων εσόδων οφείλεται στις υψηλότερες μέσες τιμές εισιτηρίων για την είσοδο σε θεματικά πάρκα και για κρουαζιέρες, τις αυξημένες δαπάνες για τρόφιμα, ποτά και σουβενίρ αλλά και τις υψηλότερες μέσες ημερήσιες τιμές διαμονής στα ξενοδοχεία.

Η αύξηση των διεθνών δραστηριοτήτων οφείλεται στην αύξηση του όγκου, στην αύξηση της μέσης δαπάνης ανά επισκέπτη και στην ευνοϊκή συναλλαγματική επιρροή.

Μεγάλα έσοδα από τα κινηματογραφικά στούντιο

Ο τομέας πρόσθεσε 2,6 δισ. δολάρια στη βάση εσόδων, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν από 7,4 δισ. δολάρια το 2015 σε 10 δισ. δολάρια το 2018.

Τα έσοδα από τα κινηματογραφικά στούντιο αναμένεται να αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό βραχυπρόθεσμα, λόγω της αύξησης των κινηματογραφικών παραγωγών και τα έσοδα από τηλεόραση και video on demand αλλά θα αντισταθμιστούν νε μέρει από τις συνεχιζόμενες πιέσεις στην οικιακή ψυχαγωγία. Η εξαγορά της Fox αναμένεται επίσης να οδηγήσει στην αύξηση των εσόδων λόγω πρόσθετων προσφορών.

Outlook τιμής

Η μετοχή της Disney υποχώρησε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου στις 7 Αυγούστου και παρά την υγιή ανάπτυξη των εσόδων, η εταιρεία δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις στα κέρδη εξαιτίας της αδύναμης απόδοσης του «Dark Phoenix», μιας ταινίας παραγωγής της Fox.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι η ζημία αυτή «κληρονομήθηκε» και δεν αποδίδεται σε κάποια κακή επιχειρηματική απόφαση της Disney, οι αναλυτές είναι αισιοδόξοι για τη μετοχή.

H Trefis θέτει τιμή-στόχο τα 152 δολάρια ανά μετοχή. Εκτιμά πως η εταιρεία θα καταφέρει να διατηρήσει υψηλά επίπεδα κερδών ανά μετοχή με οδηγό την υγιή ανάπτυξη των εσόδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider