Deutsche Bank: Στο 1 δισ. ευρώ το κόστος για την εκκαθάριση «κόκκινων» παραγώγων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Στο 1 δισ. ευρώ το κόστος για την εκκαθάριση «κόκκινων» παραγώγων
Το κόστος περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό των 7,4 δισ. ευρώ που έχει ετοιμάσει η γερμανική τράπεζα για την αναδιάρθρωση της.

Στο 1 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει το κόστος για την Deutsche Bank της μεταφοράς παραγώγων στη «bad bank», όπως ανέφερε το Reuters.

Το κόστος περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό των 7,4 δισ. ευρώ που έχει ετοιμάσει η γερμανική τράπεζα για την αναδιάρθρωση της.

Το σχέδιο αναδιάρθωσης της Deutsche Bank πρόκειται όχι μόνο για το μεγαλύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης στην ιστορία της γερμανικής τράπεζας, αλλά για το πιο σαρωτικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στο διεθνές τραπεζικό γίγνεσθαι

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Ζέβινγκ έχει δηλώσει ότι η τράπεζα έχει λάβει ήδη σημαντικά μέτρα για την υλοποίηση της στρατηγικής της. Περισσότεροι από 900 εργαζόμενοι της τράπεζας έχουν ειδοποιηθεί ότι θα απολυθούν.

Σε σημείωμά του προς του εργαζόμενους, ο Ζέβινγκ δήλωσε ότι η επενδυτική τράπεζα της Deutsche, που έχει χαμηλές επιδόσεις, αντιμετωπίζει «ισχυρούς μετωπικούς ανέμους» στο τρίμηνο, περιλαμβανομένων των αμφιβολιών σχετικά με το μέλλον της που φόβισαν τους πελάτες. «Τώρα, μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία», έγραψε ο Ζέβινγκ.

Βασικό στοιχείο της αναδιάρθρωσης είναι η δημιουργία «bad bank» που θα υποδεχτεί 288 δισ. ευρώ «κόκκινων» στοιχείων ενεργητικού, μεταξύ των οποίων και παράγωγα μετοχών και επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider