Μειώνει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το ΔΝΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειώνει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το ΔΝΤ
Αναθεώρησε τις προβλέψεις του προς τα κάτω για την παγκόσμια ανάπτυξη το ΔΝΤ. Αυξημένοι κίνδυνοι εξαιτίας του Brexit και των εμπορικών διενέξεων.

Την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη αναθεώρησε προς τα κάτω το ΔΝΤ για τα έτη 2019 και 2020, καθώς η εμπορική διένεξη μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας συνεχίζεται, οι ανησυχίες σχετικά με το Brexit παραμένουν και ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Οι δυσμενείς αυτές εξελίξεις επιβραδύνουν σημαντικά την παγκόσμια οικονομία τονίζει το ΔΝΤ.

Όπως αναφέρει το ΔΝΤ στην έκθεση του η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,2% το 2019 και 3,5% το 2020, ποσοστά χαμηλότερα κατά 0,1 σε σχέση με την πρόβλεψη του Απριλίου, και κατά 0,3 μονάδες από την εκτίμηση του ταμείου στην αρχή του έτους.

Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έστειλε προειδοποίηση ότι περαιτέρω δασμοί ή ένα άτακτο Brexit μπορεί να επιβραδύνουν ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη και να αποδυναμώσουν τις επενδύσεις, τονίζοντας πως αποπληθωριστικές πιέσεις που συσσωρεύονται δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση του χρέους, περιορίζοντας τα εργαλεία των κεντρικών τραπεζών για την αντιμετώπιση μιας πιθανής ύφεσης της οικονομίας.

Πρόκειται για την τέταρτη υποβάθμιση των προβλέψεων από τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider