Χαλαρώνει ο Τραμπ τους περιορισμούς στη Huawei

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαλαρώνει ο Τραμπ τους περιορισμούς στη Huawei
«Οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να πωλούν εξοπλισμό τους στην Huawei. Μιλάμε για εξοπλισμό για τον οποίο δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο Τραμπ.

Τη χαλάρωση των περιορισμών που είχε επιβάλλει στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Η κινεζική Huawei θα μπορεί και πάλι να προμηθεύεται τεχνολογία από αμερικανικές εταιρείες, με την προϋπόθεση ότι δεν τίθεται κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να πωλούν εξοπλισμό τους στην Huawei. Μιλάμε για εξοπλισμό για τον οποίο δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος, με την κινεζική εταιρεία να σχολιάζει μέσω Twitter την ευνοϊκή για την ίδια εξέλιξη.

«Στροφή 180 μοιρών; Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει πως θα επέτρεπε ξανά στην Huawei να προμηθεύεται αμερικανική τεχνολογία!» σημείωσε η Huawei.

H απόφαση του Αμερικανού προέδρου να θέσει ουσιαστικά την κινεζική εταιρεία σε κατάσταση απομόνωσης, επικαλούμενος προβλήματα εθνικής ασφαλείας, προκάλεσε ένα φαινόμενο ντόμινο καθώς μία σειρά από αμερικανικές εταιρείες αρχής γενομένης από την Google δήλωσαν πως αναγκάζονται να σταματήσουν τη συνεργασία τους με τη Huawei.

Σημειώνεται πάντως πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ανέφερε πότε θα πραγματοποιηθεί η άρση των περιορισμών, ενώ κινεζικά μέσα αναφέρουν πως σε αντάλλαγμα το Πεκίνο μπορεί να συνάψει συμφωνία συνεργασίας για την προμήθεια μεγάλου όγκου αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider