Ένα βήμα πριν την συμφωνία Volkswagen και Ford

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένα βήμα πριν την συμφωνία Volkswagen και Ford

Ενα βήμα πριν από τη σύναψη συμφωνίας βρίσκονται η γερμανική Volkswagen και η αμερικανική Ford, μια κίνηση που μόλις ολοκληρωθεί θα προσθέσει μία ακόμη συνεργασία γιγάντων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Χέρμπερτ Ντις, διευθύνων σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας η συμφωνία αυτή έχει τεράστια γεωστρατιγική σημασία αφού η Volkswagen, «έχοντας ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη και στην Κίνα, έχει πλέον ανάγκη από συμμάχους στις ΗΠΑ, η οποία είναι η πιο αδύναμη περιοχή για τις πωλήσεις της».

Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών, η Ford πιθανότατα θα αποκτήσει δικαιώματα στην πλατφόρμα (σασί), την οποία κατασκευάζει η Volkswagen και θα αποτελέσει βασικό εξάρτημα όλων των μελλοντικών της ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ως αντάλλαγμα για το πρότυπο σασί, η Volkswagen θα έχει δικαιώματα χρήσης της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης του ομίλου της Ford.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι θα συνεργαστούν για την κατασκευή βαν και ημιφορτηγών, δεν απέκλεισαν όμως από τότε τη συνεργασία και σε άλλους τομείς.

Σύμφωνα μάλιστα με τους FT η τελική συμφωνία μεταξύ των δύο γιγάντων του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να ανακοινωθεί τις ερχόμενες εβδομάδες, πιθανότατα τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider