Τζεφ Μπέζος: Εξερευνούμε το διάστημα για να σώσουμε τη Γη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζεφ Μπέζος: Εξερευνούμε το διάστημα για να σώσουμε τη Γη
«Η Amazon θα παραδίδει δέματα στο Φεγγάρι, όπως υγρό υδρογόνο και υγρό οξυγόνο. Δεν θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία αλλά θα είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Τα επόμενα βήματα της Amazon και της Blue Origin, των εταιρειών του Τζεφ Μπέζος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που πραγματοποίησε την Πέμπτη στο Λας Βέγκας στο πλαίσιο του συνεδρίου Re:MARS.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο CEO της Amazon ρωτήθηκε που βλέπει το μέλλον των επιχειρήσεων του σε δέκα χρόνια.

«Με ρωτάνε συχνά 'τι θα αλλάξει τα επόμενα 10 χρόνια' , όμως σπάνια με ρωτάνε 'τι δεν θα αλλάξει τα επόμενα 10 χρόνια'. Και πιστεύω πως η δεύτερη ερώτηση είναι πιθανότατα πιο σημαντική» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μπέζος και συνέχισε:

«Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να σου επιτρέψει να προγραμματίσεις τις επόμενες κινήσεις σου σε τομείς που θα συνεχίσουν να σου φέρνουν έσοδα»

Στην ερώτηση γιατί η Blue Origin δείχνει τέτοια προσήλωση στην εξερεύνηση της Σελήνης και μάλιστα θέλει να βοηθήσει στην επιστροφή των αστροναυτών στο φεγγάρι, ο Τζεφ Μπέζος απάντησε:

«Ο λόγος που πάμε στο διάστημα είναι για να σώσουμε τη Γη» αν και τόνισε πως δεν περιμένει αυτό να συμβεί όσο ζει ο ίδιος, πιστεύει ότι κατά τις επόμενες γενιές, οι άνθρωποι θα χρειαστεί να απομακρύνουν από τη Γη τη βαριά βιομηχανία και να κρατήσουν τον πλανήτη Γη, μόνο ως κατοικία τους.

Όταν γίνει αυτό, σύμφωνα με τον Μπέζος «η Amazon θα παραδίδει δέματα στο Φεγγάρι, όπως υγρό υδρογόνο και υγρό οξυγόνο. Δεν θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία αλλά θα είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider