Πιο ακριβό από ένα... μηνιάτικο το Happy Meal των McDonald's στη Βενεζουέλα (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιο ακριβό από ένα... μηνιάτικο το Happy Meal των McDonald's στη Βενεζουέλα (pics)
Ο υπερπληθωρισμός στη Βενεζουέλα έχει φτάσει σε ασύλληπτα ύψη... Για αυτό και ένα Happy Meal από τα McDonald's κοστίζει περισσότερα από το μισθό ενός μήνα!

Πιο ακριβά από έναν ολόκληρο... μηνιαίο μισθό κοστίζει ένα Happy Meal από τα Mc Donald's στην πόλη του Καράκας στη Βενεζουέλα και η φωτογραφία που το αποδεικνύει έγινε viral.

Σύμφωνα με το Business Insider, ένας κάτοικος του Καράκας, ο Χεσούς Γιέπεζ, έβγαλε φωτογραφία το μενού των Mc Donald's το Μάρτιο. Εκεί μπορεί να δει κανείς πως ένα Happy Meal κόστιζε 18.500 μπολιβάρ Βενεζουέλας, περισσότερα δηλαδή από τον κατώτατο μισθό της χώρας, εκείνη την περίοδο, εξαιτίας του υπερπληθωρισμού.

Σήμερα ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα έχει φτάσει τις 40.000 μπολιβάρ — σχεδόν το διπλάσιο από το κόστος ενός Happy Meal!

«Βλέποντας την κακή οικονομική κατάσταση που έφερε η κρίση στη χώρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε χαρούμενοι (Be Happy)» σχολίασε ο Χεσούς Γιέπεζ, βγάζοντας τη φωτογραφία, αναφερόμενος στο σλόγκαν των Mc Donalds.

α

Οι άνθρωποι στη Βενεζουέλα προσπαθούν να συνεχίζουν τις ζωές τους με τα νέα δεδομένα, όμως ο υπερπληθωρισμός, οι ελλείψεις σε φαγητό και φάρμακα, οι διακοπές νερού και ρεύματος καθώς και τα καθημερινά επεισόδια κάνουν δύσκολη την επιβίωση, γράφει το Business Insider.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από τη χώρα και το νόμισμα έχει χάσει σχεδόν το 99% της αξίας του από το 2013 μέχρι σήμερα.

σ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider