Κατακρημνίζονται οι μετοχές του Άγιαξ μετά την ήττα από την Τότεναμ - Βουτιά 21%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατακρημνίζονται οι μετοχές του Άγιαξ μετά την ήττα από την Τότεναμ - Βουτιά 21%
Την ευκαιρία του έχασε ο Άγιαξ, για πρόκριση στον τελικό του Champions League, στο παιχνίδι απέναντι από την Τότεναμ.

Σε ελεύθερη πτώση έχουν επιδοθεί οι μετοχές της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομάδας Άγιαξ μετά τον αποκλεισμό της από τον τελικό του Champions League.

Η Τότεναμ κατάφερε να επικρατήσει του Άγιαξ με 3-2 στον αγώνα της Τετάρτης στο Άμστερνταμ και να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, αυτό το 3-2 από 0-2 που ήταν αρχικά το σκορ, δεν το έχει πετύχει άλλη ομάδα σε ημιτελικό από το 1999 και την Γιουνάιτεντ η οποία κόντρα στη Γιουβέντους, ενώ έχανε με 2-0 κέρδισε με 3-2 μέσα στο Τορίνο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μετοχή του Άγιαξ υποχωρούσε πριν λίγο κατά 21%, διαπραγματευόμενη κοντά στα 19,45 ευρώ. Η βουτιά στην τιμή της μετοχής της ποδοσφαιρικής ομάδας μεταφράζεται σε απώλεια 162 εκατ. ευρώ (μέχρι στιγμής) σε όρους κεφαλαιοποίησης.

Η ήττα αυτή κόστισε στον αθλητικό όμιλο τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ από το χρηματικό έπαθλο, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 16% από τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη του 2018, ενώ εκτιμάται ότι από την ήττα αυτή θα επηρεαστούν τα κέρδη του ομίλου, και από τις συμφωνίες που θα κλεισει την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Βέβαια, παρά τις σημαντικές απώλειες, η μετοχή του Άγιαξ αραμένει περίπου 52% υψηλότερα, σε σχέση με τις τιμές του 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider