Εξαιρετικές επιδόσεις είχε η μετοχή της Beyond Meat κατά την δημόσια προσφορά της, την Πέμπτη, καθώς η απόδοση της έφτασε στο 163% της δημόσιας προσφοράς της.

Σύμφωνα μάλιστα με το MarketWatch, ήταν η καλύτερη απόδοση δημόσιας προσφοράς από μεγάλη αμερικανική εταιρεία που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) συνέλλεξε 240 εκατ. δολάρια.

Κατά το ντεμπούτο της στις χρηματιστηριακές αγορές την Πέμπτη 2 Μαΐου, οι μετοχές της εταιρείας παρασκευής vegan τροφίμων αυξήθηκαν κατά 84%.

Η μετοχή ξεκίνησε στα 46 δολάρια, ποσό σχεδόν διπλάσιο της αρχικής δημόσιας προσφοράς των 25 δολαρίων, και έδωσε στην Beyond Meat μια δυνατότητα κεφαλαιοποίησης στην αγορά ύψους 2,75 δισ. δολαρίων.

Μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων η αξία της μετοχής ανέβηκε στα 50 δολάρια, ενώ μέχρι το τέλος της συνεδρίασης είχε φτάσει τα 65,75 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας κέρδη στο 163% της αρχικής τιμής.

Η Beyond Meat ιδρύθηκε από τον Ίθαν Μπράουν του 2009 και τα vegan μπιφτέκια της πωλούνται στα καταστήματα της Whole Foods και στην αλυσίδα γρήγορου φαγητού TGIF, μεταξύ άλλων.