Ποιος τραπεζικός κολοσσός απαγορεύει στους εργαζομένους του να δουλεύουν από το σπίτι!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιος τραπεζικός κολοσσός απαγορεύει στους εργαζομένους του να δουλεύουν από το σπίτι!
Η BNY Mellon αποφάσισε να αλλάξει τακτική σχετικά με την εργασία από το σπίτι.

Με μια ξαφνική «στροφή» στην πολιτική της η αμερικανική τράπεζα ενημέρωσε τους εργαζόμενους της, πως πλέον πρέπει να δουλεύουν από τα γραφεία τους, βάζοντας τέλος στην ευέλικτη πολιτική που ακολουθούσε μέχρι στιγμής, κατά την οποία επέτρεπε την εργασία από το σπίτι!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Financial News, η ΒNY Mellon ήταν μια από τις πολλές τράπεζες με γραφεία στο κέντρο του Λονδίνου που είχαν υιοθετήσει μια πιο ευέλικτη πολιτική στον χώρο εργασίας, οι οποίες μάλιστα χρησιμοποιούσαν αυτό το μέτρο για να μειώσουν τη διαφορά στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Η απροειδοποίητη αλλαγή εταιρικής πολιτικής προκάλεσε αντιδράσεις ανάμεσα στους εργαζομένους, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να δουλεύουν με ευέλικτο ωράριο, και από την τοποθεσία της επιλογής τους, αρκετές ημέρες της εβδομάδας.

Η απόφαση, που αποτελεί πλήγμα κυρίως σε εργαζόμενους με εξαρτώμενα μέλη και μικρά παιδιά, φέρεται να ανήκει στον νέο γενικό διευθυντή, Τσάρλς Σκαρφ, ο οποίος διαθέτει προϋπηρεσία στην JPMorgan και επιλέχθηκε για να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες του ομίλου και να μειώσει την γραφειοκρατία.

«Η αλλαγή προκαλεί τεράστια προσωπικά προβλήματα στους εργαζομένους και άγχος για το πως μπορεί να επανέλθει η ισορροπία προσωπικής / επαγγελματικής ζωής. Μοιάζει σαν να κάνουμε ένα βήμα προς τα πίσω, στις δεκαετίες του '80 και του '90» δηλώνει χαρακτηριστικά ένας εργαζόμενος του τραπεζικού κολοσσού μετά την ενημέρωση του για τη νέα πολιτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider