«Μπαγιάτεψε» η κέτσαπ της Kraft Heinz – Βουτιά 20% για τη μετοχή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπαγιάτεψε» η κέτσαπ της Kraft Heinz – Βουτιά 20% για τη μετοχή
Απογοήτευσαν τους επενδυτές τα οικονομικά μεγέθη της Kraft Heinz.

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρεί η μετοχή του κολοσσού Kraft Heinz, μετά τα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε.

Ειδικότερα, μετά το κλείσιμο της Wall Street, στη διευρυμένη συνεδρίαση, η μετοχή της Kraft Heinz κατέγραψε «βουτιά» πάνω από 20%, υποχωρώντας κάτω από τα 39 δολάρια, υπό το βάρος των απογοητευτικών οικονομικών μεγεθών.

Η μετοχή έχει να πέσει κάτω από τα επίπεδα των 41 δολαρίων από το 2012, οπότε και έγινε η διάσπαση από την εταιρεία που σήμερα μετεξελίχθηκε σε Mondelez International.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι εταιρείες Kraft και Heinz συγχωνεύθηκαν το 2015, με τις «ευλογίες» της Berkshire Hathaway του Warren Buffett. Πλέον, εν έτει 2019 η Kraft Heinz έχει κεφαλαιοποίηση που αγγίζει τα 59 δισ. δολάρια

Ο όμιλος ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ήτοι κέρδη ύψους 84 σεντς ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων για κέρδη 90 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 6,89 δισ. δολάρια, από 6,84 δισ. δολάρια προηγουμένως, αλλά έναντι εκτιμήσεων της τάξης των 6,94 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider