Χρεοκόπησε η βρετανική αεροπορική εταιρεία Flybmi

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρεοκόπησε η βρετανική αεροπορική εταιρεία Flybmi
Η βρετανική αεροπορική εταιρεία Flybmi χρεοκόπησε, προκαλώντας ανησυχία σε εκατοντάδες ταξιδιώτες ανά την Ευρώπη.

Νέο ξαφνικό «κανόνι» φέρνει αναταράξεις στους αιθέρες. Όπως έγινε γνωστό, η βρετανική αεροπορική εταιρεία Flybmi χρεοκόπησε, προκαλώντας ανησυχία σε εκατοντάδες ταξιδιώτες ανά την Ευρώπη.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, η British Midland Regional Limited – γνωστή με την επωνυμία Flybmi – ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς διαχείρισης λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων αλλά και της αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit.

«Οι τρέχουσες προοπτικές έχουν επηρεαστεί πολύ σοβαρά από την αβεβαιότητα που δημιουργεί η επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αβεβαιότητα αυτή μας απέτρεψε από το να εξασφαλίσουμε βιώσιμες συμφωνίες στην Ευρώπη, ενώ αύξησε κατακόρυφα την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις δυνατότητές μας να συνεχίσουμε τις πτήσεις σε ευρωπαϊκούς προορισμούς», ανακοίνωσε η εταιρεία στον επίσημο ιστότοπό της.

Ο περιφερειακός βρετανικός αερομεταφοράς flybmi έχει στόλο που απαρτίζεται από 17 αεροσκάφη και εκτελεί πτήσεις σε 25 ευρωπαϊκές πόλεις. Απασχολεί 376 άτομα σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία και Βέλγιο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις ακυρώνονται, ενώ συμβούλευσε τους πελάτες που είχαν κλείσει εισιτήρια να απευθυνθούν είτε στους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους, είτε στους ασφαλιστές τους.

«Με βαριά καρδιά κάνουμε τις ανακοινώσεις», σημειώνει, επίσης, η εταιρεία.

Μόνο πέρυσι, η Flybmi πραγματοποιήσει 29.000 πτήσεις, μεταφέροντας συνολικά 522.000 ταξιδιώτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider