Συνολικά 89,1 εκατομμύρια επιβάτες «πέταξαν» το 2018 από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διαχειρίστρια εταιρεία.

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 1% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος, 2017, αλλά σε ετήσια βάση είναι ο πιο αδύναμος ρυθμός ανάπτυξης σε διάστημα μιας ολόκληρης δεκαετίας.  

Άλλωστε με βάση τα ίδια στοιχεία, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι «έχασε» τον στόχο των 90,3 εκατομμυρίων που έχει τεθεί για το 2018 και σημείωσε - για την ίδια χρονική περίοδο - αναιμική άνοδο της επιβατικής κίνησης μετά από σχεδόν 15 χρόνια ισχυρών αυξήσεων.

Ωστόσο, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι παραμένει το πιο «πολυσύχναστο» αεροδρόμιο του κόσμου για εκείνους που ταξιδεύουν συχνά. Τον τίτλο του πιο «πολυσύχναστου» αεροδρομίου κατέχει ήδη από το 2014, οπότε και «εκθρόνισε» το Χίθροου του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ένας από τους λόγους που ευθύνονται για την ισχνή αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι είναι οι χαμηλές τιμές που διαμορφώνονται στην αγορά πετρελαίου.