Την Hotel Tonight θέλει να εξαγοράσει η Airbnb

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Hotel Tonight θέλει να εξαγοράσει η Airbnb
Επέκταση των δραστηριοτήτων της για να γίνει ακόμα πιο ελκυστική στους επενδυτές.

Σε συζητήσεις για την εξαγορά της ιστοσελίδας ξενοδοχειακών κρατήσεων Hotel Tonight φέρεται να βρίσκεται η Airbnb την ώρα που αναζητά τρόπους να αυξήσει τα έσοδά της ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστική στους επενδυτές για την αρχική δημόσια εγγραφή της.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία μετέδωσε την πληροφορία, δεν είναι ακόμα σαφές να οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει. Ωστόσο η εξαγορά της πλατφόρμας κρατήσεων θα δώσει την ευκαιρία στην Airbnb να δείξει στους επενδυτές μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική και να αποδείξει ότι μπορεί να επεκταθεί πέρα από το βασικό της πυρήνα που είναι η βραχυπρόθεσμη ενοικίαση κατοικιών.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας Hotel Tonight οι ταξιδιώτες μπορούν να κλείσουν καταλύματα σε προσφορά την τελευταία στιγμή. Στόχος δηλαδή είναι η διάθεση των ανοίκιαστων δωματίων των ξενοδοχείων, ένα μοντέλο δηλαδή εντελώς διαφορετικό από αυτό της Airbnb.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Airbnb και της Hotel Tonight, που αναφέρθηκαν από πηγές προσκείμενες στην εταιρεία φαίνεται ωστόσο να έχουν παγώσει αφού η διοίκηση της Airbnb εκφράζει ανησυχίες για τις διάφορες συμφωνίες που έχει ήδη συνάψει η Hotel Tonight με ένα ευρύ φάσμα ξενοδοχείων. Σύμφωνα με τo δημοσίευμα βέβαια είναι πολύ πιθανό να επανέλθουν στην επικαιρότητα.

Να σημειωθεί ότι η Airbnb, η οποία καλωσόρισε πρόσφατα στην διοικητική της ομάδα το πρώην στέλεχος της Amazon, Ντέιβ Στέφενσον, ως νέο επικεφαλής οικονομικών της δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δύο τελευταίες χρονιές υπήρξαν κερδοφόρες για την εταιρεία.

Αν και φημολογείται ότι η δημόσια εγγραφή της εταιρείας θα γίνει φέτος, μαζί με άλλων αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών όπως οι Uber και Lyft, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πώς θα μπορούσε να αργήσει λίγο περισσότερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider