Η Boeing ολοκλήρωσε την παράδοση 2.000 αεροσκαφών στην Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Boeing ολοκλήρωσε την παράδοση 2.000 αεροσκαφών στην Κίνα

Την παράδοση 2.000 αεροσκαφών στην Κίνα ολοκλήρωσε η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών Boeing, πετυχαίνοντας ένα σημαντικό στόχο παραγωγής για την παρουσία της στην μεγαλύτερη αγορά της πολιτικής αεροπορίας, παγκοσμίως.

Το αεροσκάφος που παραδόθηκε ήταν ένα Boeing 737 MAX, το όγδοο τετοιου τύπου αεροσκάφος που η αμερικανική βιομηχανία παρέδωσε στην αεροπορική εταιρία Xiamen Airlines. Η Boeing είχε παραδώσει το 1.000ό της αεροσκάφος σε κινεζική εταιρεία προ τεσσάρων ετών.

Η Xiamen Airlines αναπτύσσεται ταχύτατα και χρησιμοποιεί επιχειρησιακά τον μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών Boeing στην Κίνα, με περισσότερα από 200 αεροπλάνα.

«Η μακρόχρονη βιομηχανική μας σχέση με αυτή την αγορά είναι αμοιβαία ωφέλιμη, υποστηρίζοντας την ουσιαστική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Boeing, της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και της πολιτικής αεροπορίας στην Κίνα», δήλωσε ο Ιχσέιν Μοουνίρ, αντιπρόεδρος αρμόδιος για τις εμπορικές πωλήσεις και την εμπορική προώθηση των αεροσκαφών της Boeing.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κινεζική αγορά θα χρειαστεί τα επόμενα 20 χρόνια 7.690 νέα αεροσκάφη, για να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider