Αν θέλετε σήμερα να αγοράσετε ένα SUV με τα σήματα της SEAT, έχετε ως επιλογή το Arona και το Ateca, τα οποία  τοποθετούνται στη μικρή και την κόμπακτ κατηγορία αντίστοιχα. Αν θέλετε κάτι μεγαλύτερο, αρκεί να κάνετε λίγη υπομονή για το ολοκαίνουργιο Tarraco που μόλις παρουσιάστηκε! Πρόκειται για ένα μοντέλο της μεγαλύτερης κατηγορίας με σπορ design και δυναμικό παρουσιαστικό, όπως μας έχει συνηθίσει η SEAT γενικότερα. 
 
Τα έξυπνα οπτικά τρικ κρύβουν τον όγκο του, κάτι που δεν ισχύει στο εσωτερικό με τους τεράστιους χώρους για έως και επτά επιβάτες! Η SEAT θα δίνει την επιλογή πλούσιου εξοπλισμού για το νέο Tarraco, που θα περιλαμβάνει ακόμη και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η καμπίνα διαθέτει διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση από όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της ισπανικής φίρμας σήμερα, με την οθόνη αφής για τα πολυμέσα να βρίσκεται στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας και να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. 
 
Σε επίπεδο κινητήρων, σημειώστε τον τετρακύλινδρο diesel των 2.0 λίτρων TDI με 150 ίππους, χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση εμπρός ή τον ίδιο κινητήρα με 190 ίππους, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και τετρακίνηση. Αντίστοιχα, στις βενζινοκίνητες επιλογές, ο 1.5 TSI Evo θα τοποθετηθεί και θα αποδίδει 150 ίππους, πάλι με εμπρός κίνηση και μηχανικό σασμάν, ενώ ο 2.0 TSI θα έχει 190 ίππους, το DSG και την τετρακίνηση. Αργότερα, το Tarraco θα διατεθεί και σε Plug-In Hybrid υβριδική έκδοση με 210 ίππους και 400 Nm ροπή, καθώς και σε σπορ έκδοση FR.