Το νέο Jeep Compass διαρρηγνύει κάθε σχέση με το ομώνυμο προηγούμενο μοντέλο, όντας καινούριο σε κάθε του πτυχή. Με μήκος 4,4 μέτρα τοποθετείται μεταξύ Renegade το Cherokee στη γκάμα της Jeep. Κάτω από το καπό του συναντάμε κινητήρες από 1.4 έως και 2.0, ενώ διατίθεται τόσο ως προσθιοκίνητο, όσο και ως τετρακίνητο. 
 
 
Το Compass δεύτερης γενιάς διαθέτει τον αυθεντικό χαρακτήρα ενός Jeep και προσφέρει τη δυνατότητα την άνετη κίνηση, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Τα ποιοτικά υλικά και η εργονομία συνεισφέρουν στην καλή εικόνα του SUV, ενώ από τη θέση του οδηγού, η πληροφόρηση είναι άμεση μέσω του πίνακα οργάνων, σε συνεργασία και με την οθόνη 8,4 ιντσών της κεντρικής κονσόλας. Το σύστημα infotainment έρχεται σε συνδυασμό με το U Connect και τα γνώριμα Apple CarPlay και Android Auto.
 
 
Το μεσαίο SUV της ιστορικής αμερικάνικης φίρμας, προτάσσει το κύρος και την πολυτέλεια της μάρκας, σε συνδυασμό με εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες αλλά και κινητήρες «φορολογικά ατού» όπως ο βενζίνης των 1.4 λίτρων και ο diesel των 1.6 λίτρων, ο πρώτος με ισχύ 140 και 170 ίππους και ο δεύτερος με 120. Επίσης το μοντέλο θα διατίθεται στη χώρα μας και με το δίλιτρο κινητήρα diesel που αποδίδει 140 ή 170 ίππους. 
 
 
Το Compass προσφέρεται σε εκδόσεις Sport, Longtitude, Limited και Trailhawk, ενώ όσοι αναζητούν την αυθεντική τετρακίνηση Jeep έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο έξυπνα συστήματα, Active Drive και Jeep Active Drive Low. Εκτός από τις διαφορετικές θέσεις λειτουργίας για κάθε έδαφος, αποσυμπλέκουν ακαριαία τον πίσω άξονα όταν η κίνηση σε όλους τους τροχούς δεν είναι απαραίτητη, για εξοικονόμηση καυσίμου.
 
 
Παράλληλα, διαθέτει ένα πλήρες επίπεδο εξοπλισμού ακόμη και στη βασική του έκδοση, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έξι αερόσακους, ESP, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, αυτόματη διατήρηση σταθερής ταχύτητας, σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα, ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας ρυμουλκούμενου, Air Condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό.