Με μια σειρά αναβαθμίσεων που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα και την φινέτσα του, το νέο Nissan X-Trail ήρθε για να «κατακτήσει» τις καρδιές των υποψήφιων αγοραστών. Με αλλαγές που συνοψίζονται σε ένα εξωτερικό με ξεχωριστό και στιβαρό επανασχεδιασμό, στο υψηλής ποιότητας εσωτερικό με επιθυμητά νέα χαρακτηριστικά, αλλά και με πρόσθετη πρακτικότητα χάρη στις καινοτόμες νέες τεχνολογίες, το νέο X-Trail θα κάνει ακόμα πιο άνετη και ασφαλή τη διαδρομή για τους επιβάτες του.

Αρχικά, τόσο στις εκδόσεις των πέντε όσο και των επτά θέσεων, το νέο X-Trail διαθέτει (στην έκδοση Techna) δερμάτινο σαλόνι με βελτιωμένη εσωτερική επένδυση για ακόμα περισσότερη άνεση. Επίσης, για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό, ένα σκούρο μαύρο δερμάτινο σαλόνι διατίθεται ως προαιρετική επιλογή στην έκδοση Techna, ενώ στις εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT XTronic, ο επιλογέας ταχυτήτων έχει αντικατασταθεί με έναν νέο, δερμάτινης επένδυσης.

Παράλληλα, το νέο X-Xtrail εφοδιάζεται στην έκδοση Τechna με ένα εντελώς νέο ηχοσύστημα οκτώ ηχείων, προερχόμενο από την BOSE, τον κορυφαίο συνεργάτη ηχοσυστημάτων της Nissan. Το όλο σύστημα έχει ρυθμιστεί ειδικά για το X-Trail, αποτελώντας το πιο ολοκληρωμένο ηχοσύστημα που έχει διατεθεί ποτέ σε ένα μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη. Το σύστημα BOSE Premium δημιουργεί ένα ευρύτερο ακουστικό περιβάλλον για μια συναρπαστική εμπειρία ακρόασης, με κρυστάλλινο ήχο και  ελάχιστη παραμόρφωση σε υψηλότερες συχνότητες.

Την ίδια στιγμή, η ηλεκτρική πίσω πόρτα του X-Trail η οποία ήταν στάνταρ στις κορυφαίες εκδόσεις του προηγούμενου μοντέλου, έχει αναβαθμιστεί με λειτουργία hands-free. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός ή και οι επιβάτες του νέου X-Trail, μπορούν να ανοίξουν αυτόματα την πίσω πόρτα απλά περνώντας το πόδι τους κάτω από το κέντρο του προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Η λειτουργία αυτή αποδεικνύεται εξαιρετικά βολική όταν είμαστε φορτωμένοι με τσάντες και ψώνια ή αν κρατάμε μικρά παιδιά στην αγκαλιά μας.

Σε ότι αφορά στην γκάμα των μηχανικών συνόλων, περιλαμβάνει δυο κινητήρες πετρελαίου (1,6 λτ. με 130 ίππους και 2,0 λτ. με 177 ίππους) και έναν βενζίνης (1,6 λτ. με 163 ίππους), οι οποίoi συνδυάζονται με επιλογές 6τάχυτου χειροκίνητου ή αυτόματου CVT XTronic κιβωτίου ταχυτήτων, καθώς και με δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις.

Tέλος, το νέο X-Trail συνεχίζει να προσφέρεται με τα συστήματα Traffic Sign Recognition (Αναγνώριση Πινακίδων Κυκλοφορίας), Intelligent Driver Alertness (Ευφυής Ειδοποίηση Οδηγού), Intelligent Park Assist (Eυφυής Υποβοήθηση Στάθμευσης), Intelligent Around View Monitor (Ευφυές Σύστημα Πανοραμικής Θέασης) και Lane Departure Warning (Προειδοποίηση Απόκλισης από την Λωρίδα Κυκλοφορίας). Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες αυξάνουν τον βαθμό αυτοπεποίθησης του οδηγού, εξομαλύνοντας την κόπωση του, καθιστώντας το νέο X-Trail ως το ιδανικό αυτοκίνητο για οικογενειακές εξορμήσεις και περιπέτειες.