Και το όνομα αυτής BMW M3 CS. Eτσι ονομάζεται η κορυφαία εκδοχή της Μ3, η οποία απευθύνεται στους μονίμως ανικανοποίητους, που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω, προκειμένου να αποκτήσουν ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο. Η νέα BMW M3 Club Sport, όπως είναι ολογράφως το όνομά της, εφοδιάζεται με τον γνωστό εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα των 3.0 λίτρων της βαυαρικής μάρκας, με δύο τούρμπο, συνολική απόδοση 460 ίππους και 600 Nm μέγιστη ροπή στρέψης. 

Το πανίσχυρο μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT και τα 0-100 χλμ./ώρα επιτάχυνσης έρχονται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα! Η τελική ταχύτητα περιορίζεται με ηλεκτρονικό κόφτη στα 280 χλμ./ώρα, αλλιώς θα ξεπερνούσε άνετα τα 300 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η επιπλέον ισχύς δεν σημαίνει μεγαλύτερο βάρος, καθώς έχουν εξοικονομηθεί 50 κιλά περίπου σε σχέση με την «απλή» M3, λόγω εκτεταμένης χρήσης ενισχυμένου πλαστικού και ανθρακονήματος.

Εκτός από τις καυτές επιδόσεις, υπάρχει και άλλος ένας λόγος, ο οποίος συνηγορεί υπέρ της αγοράς ενός τέτοιου μοντέλου, αρκεί βεβαίως να αντέχουν τα οικονομικά σας τιμές αγοράς άνω των 100.000 ευρώ. Συγκεκριμένα η BMW θα σταματήσει στο προσεχές μέλλον την παραγωγή της Μ3 εξαιτίας της εφαρμογής των νέων κύκλων μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων WLTP, οπότε θα αποκτήσουν όλα αυτά τα μοντέλα συλλεκτική και υψηλή συναισθηματική αξία.