Πανέμορφη και δυναμική η νέα Mercedes CLS, το μοντέλο που πρώτο δημιούργησε την κλάση των τετράθυρων coupe λιμουζινών, έφτασε και στη χώρα μας για να κεντρίσει τις αισθήσεις των –αναμενόμενα- εύπορων οδηγών.

Το μεγάλο αμάξωμα των 5 μέτρων μήκους και περίπου 1.9 μέτρων πλάτους, παρά το μέγεθός του είναι εντυπωσιακά αεροδυναμικό, γλυπτό και με απρόσκοπτη ροή από τον εμπρός έως και τον πίσω προφυλακτήρα.

Ανάλογη φιλοσοφία έχει και το εσωτερικό, ειδικότερα το ταμπλό, που δείχνει να έχει δημιουργηθεί από μια ενιαία επιφάνεια. Στο χώρο δεσπόζει φυσικά μια τεράστια ψηφιακή οθόνη με ενιαίο κρύσταλλο που χωρίζεται σε δύο λειτουργικά τμήματα, αυτό του πίνακα οργάνων εμπρός από τον οδηγό και αυτό του συστήματος πολυμέσων στο κέντρο.

Με πλήρεις δυνατότητες συνδεσιμότητας, η CLS επικοινωνεί με τον οδηγό της, μέσω και φωνητικών εντολών αλλά και με το περιβάλλον, χάρη στη δυνατότητα online σύνδεσης. Ο εξοπλισμός μπορεί να είναι από πλήρης έως εντυπωσιακά πολυτελής, ενώ για πρώτη φορά στις  τρεις γενιές του μοντέλου, αυτή η τελευταία έχει πενταθέσια και όχι τετραθέσια διάταξη. Θεωρητικά πάντα, καθώς πίσω, λόγω και του μεγάλου τούνελ της μετάδοσης, ο μεσαίος επιβάτης πρέπει να διαθέτει τύπο σώματος ακροβάτη.

Στο τομέα των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, ο βασικός εξοπλισμός έχει να προσφέρει ενεργή υποβοήθηση πέδησης, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, ATTENTION ASSIST, υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας και το σύστημα προστασίας επιβατών PRE-SAFE®. Ένα νέο χαρακτηριστικό του βασικού εξοπλισμού είναι ο ήχος PRE-SAFE® (προετοιμασία της ανθρώπινης ακοής για τον επικείμενο θόρυβο του ατυχήματος εάν αναγνωριστεί κίνδυνος σύγκρουσης). Το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί κανείς.

Διαθέτοντας πνευματικές αναρτήσεις και ένα εξαιρετικά στιβαρό πλαίσιο, η νέα CLS θεωρητικά συνδυάζει ιδανικά την άνεση με την οδική συμπεριφορά. Ταυτόχρονα, καινούριοι κινητήρες εξασφαλίζουν εντυπωσιακές επιδόσεις. Προς το παρόν, θα είναι διαθέσιμα τρία εξακύλινδρα μηχανικά σύνολα, δύο ντίζελ 285 και 340 ίππων και ένα υβριδικό βενζίνης 367 ίππων.

Με τα παραπάνω σύνολα η νέα CLS είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά, ενώ το φθινόπωρο θα προστεθούν περαιτέρω κινητήρες καθώς και εκδόσεις AMG. Οι τιμές των υφιστάμενων εκδόσεων είναι οι εξής:

Οι τιμές της νέας CLS στην Ελληνική αγορά διαμορφώνονται ως εξής:

·         CLS 450 4MATIC                 €85.186

·         CLS 350 d 4MATIC              €93.553

·         CLS 400 d 4MATIC              €98.083