Το ελληνικό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018» «καλπάζει» στην εγχώρια αλλά και στη ευρωπαϊκή αγορά, ενώ αναμένονται και νέες εκδόσεις που θα ενισχύσουν περαιτέρω τη δυναμική του.

Στην Ελλάδα, το δημοφιλές μικρό σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις του τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2018 σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες της προηγούμενης χρονιάς σημειώνοντάς εντυπωσιακή αύξηση κατά 96,5%, αγγίζοντας τις 446 μονάδες.

Ταυτόχρονα, το Fiesta κέρδισε σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα από πολλά Μέσα του ειδικού Τύπου αυτοκινήτου, πέρα από τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς, ενώ το ίδιο συνέβη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις 20 ευρωπαϊκές αγορές της Ford, το Fiesta είναι No. 1 στην κατηγορία του με μερίδιο 9,9% σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων 3% το Φεβρουάριο συγκριτικά με πέρσι την αντίστοιχη εποχή. Οι πωλήσεις του Fiesta βοήθησαν την Ford Ευρώπης να κάνει το ισχυρότερο ξεκίνημα  της χρονιάς από το 2008, με συνολικές πωλήσεις 207.300 οχημάτων στις 20 Ευρωπαϊκές αγορές της τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. 

Ιδιαίτερα στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, το Fiesta διατηρεί την πρώτη θέση, με συνολικές πωλήσεις 5.201 μονάδων, και πωλήσεις λιανικής τέσσερις φορές περισσότερες σε σχέση με τον δεύτερο στην κατηγορία του.

Η δυναμική του νέου Fiesta δεν έχει ακόμα κορυφωθεί, καθώς η Ford ξεκινά σύντομα τη διάθεση των νέων εκδόσεων Fiesta Active και Fiesta ST. Με τον τρόπο αυτό διευρύνεται ακόμη περισσότερο η πλούσια γκάμα του νέου Ford Fiesta που θα απαριθμεί συνολικά 46 διαφορετικές εκδόσεις.

Το νέο Fiesta Active είναι το πρώτο από μια νέα σειρά εκδόσεων με crossover χαρακτηριστικά που θα παρουσιαστούν από τη Ford τα επόμενα χρόνια. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός SUV, όπως το Ford EcoSport που παρουσιάστηκε πρόσφατα, με τη δυναμική συμπεριφορά του Fiesta και αναμένεται στη χώρα μας τον προσεχή Μάιο.

Το νέο Fiesta ST θα είναι το πρώτο μοντέλο της Ford Perfomance με  τρικύλινδρο κινητήρα EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Από την αρχή που παρουσιάστηκαν οι κινητήρες τεχνολογίας EcoBoost απέσπασαν πολλαπλά βραβεία με το μικρότερο της σειράς, το χιλιάρη EcoBoost να έχει ανακηρυχθεί επτά φορές «Κινητήρας της χρονιάς» - τέσσερις φορές συνεχόμενα. Στο νέο Fiesta ST, οι μηχανικοί της Ford έκαναν ένα ακόμη τεχνολογικό άλμα με το νέο αυτόν κινητήρα, αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί. Χάρη στα επιλέξιμα προφίλ οδήγησης που το νέο Fiesta ST θα διαθέτει, υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία οδήγησης ενός πραγματικού αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων. Αναμένεται στη χώρα μας τον προσεχή Ιούλιο.