Η πιο ακραία εκδοχή της εμβληματικής 911, παρουσιάστηκε σήμερα από την Porsche και θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, στις 6 Μαρτίου.

Η νέα 911 GT3 RS αποτελεί προφανώς το κύκνειο άσμα των κινητήρων με ατμοσφαιρική τροφοδοσία της μάρκας και αποτελεί ένα εκπληκτικό δείγμα του είδους. Ο επίπεδος εξακύλινδρος κινητήρας έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί έως και τις 9.000 σ.α.λ., ενώ αποδίδει 520 ίππους από μόλις 4.0 λίτρα χωρητικότητας –όντας ένας από τους πιο αποδοτικούς ατμοσφαιρικούς κινητήρες στον κόσμο.

Βγαλμένη από τους αγώνες, η νέα GT3 RS διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία που την καθιστούν κορυφαία επιλογή για την πίστα. Το μειωμένο βάρος χάρη στη χρήση αλουμινίου, ανθρακονημάτων και τιτανίου , που φτάνει στα 1.430 κιλά, επιτρέπει εντυπωσιακές επιδόσεις. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,2 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 312 χλμ./ώρα.

Όπως και η απλή GT3 η RS διαθέτει πίσω άξονα με χαρακτηριστικά τετραδιεύθυνσης, εδώ όμως έχει αλλάξει η ρύθμιση για πιο άμεσες αντιδράσεις. Επίσης, σφαιρικοί σύνδεσμοι έχουν αντικαταστήσει τα σάιλεντ μπλοκ στην ανάρτηση, με αποτέλεσμα ακόμα πιο στιβαρή αίσθηση οδήγησης.

Οι τροχοί των 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω εξασφαλίζουν ακόμα καλύτερη πρόσφυση, όπως άλλωστε και οι πολλές αλλαγές, μαζί με τη σταθερή μεγάλη πίσω πτέρυγα, που αυξάνουν σημαντικά την κάθετη δύναμη στις υψηλές ταχύτητες.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι «σπαρτιάτικο» με τα δεδομένα των υπόλοιπων μοντέλων, καθώς έχουν αφαιρεθεί πολλές επενδύσεις μόνωσης και έχουν τοποθετηθεί μινιμαλιστικά μπάκετ καθίσματα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Ακόμα και οι γυάλινες επιφάνειες έχουν υποστεί δίαιτα, με μείωση του πάχους τους.

Η κίνηση, όπως άλλωστε σε όλα τα κορυφαία αυτοκίνητα πίστας, μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων PDK με ειδικές ρυθμίσεις για ταχύτατες αλλαγές.

Η νέα Porsche GT3 RS είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν τον Απρίλιο του 2018. Οι τιμές της στην Ευρώπη θα κυμαίνονται στις 160.000 ευρώ .