Είναι ίσως το πιο διάσημο κυνηγητό με αυτοκίνητα στην ιστορία του κινηματογράφου, και φέτος γιορτάζει τα 50 του χρόνια! Στο «Bullit» του 1968 η Mustang του Στιβ ΜακΚουίν καταδιώκει το Dodge Charger δύο εκτελεστών στις ανηφόρες και τις κατηφόρες του Σαν Φρανσίσκο. Ποιος Βιν Ντίζελ και ποιοι «Μαχητές των δρόμων», όλα ξεκίνησαν από αυτό το έπος που διαρκεί σχεδόν 10 λεπτά!

Για να τιμήσει την επέτειο, η Ford έδωσε κάτι από «Μπούλιτ» στη νέα της Mustang που παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Η επετειακή Bullit Mustang, που θα γίνει διαθέσιμη το καλοκαίρι, λίγα κοινά έχει εμφανισιακά με την εκείνη που οδηγούσε ο ΜακΚούιν το ’68. Μόνο το σκούρο πράσινο χρώμα – Dark Highland Green – και η λευκή σφαίρα στον λεβιέ των ταχυτήτων παραπέμπουν στο πρωτότυπο αυτοκίνητο.

Ο κινητήρας V8 των 5.0 λίτρων βγάζει τουλάχιστον 475 άλογα για τελική ταχύτητα 263 χλμ/ώρα, 12 περισσότερα σε σχέση με την τελευταία Mustang GT. Μαζί με τη νέα Bullit Mustang, την οποία παρουσίασε στην έκθεση η εγγονή του ΜακΚουίν, Μόλι (δείτε την παρακάτω στο τιμόνι της), αποκαλύφθηκε και το αυθεντικό αυτοκίνητο του 1968, που όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν στα χέρια ιδιώτη ο οποίος είχε αρνηθεί να τον πουλήσει στον Στιβ ΜακΚουίν παρά τις επίμονες εκκλήσεις του.

Στην ταινία είχαν χρησιμοποιηθεί δύο αυτοκίνητα, εκείνο που οδηγούσε ο ΜακΚουίν στις περισσότερες σκηνές και ένα ειδικά διαμορφωμένο για τα stunts, με κλουβί ασφαλείας και ειδικές αναρτήσεις. Το πρώτο πουλήθηκε από το στούντιο, ενώ το δεύτερο, σε κακή κατάσταση, πήρε το δρόμο για τη μάντρα. Όλοι νόμιζαν ότι είχε γίνει παλιοσίδερα, αλλά ανακαλύφθηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο σε μάντρα της Μπάχα Καλιφόρνια, στο Μεξικό.