Κυριαρχία της Volkswagen στην ευρωπαϊκή αγορά και το 2021

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυριαρχία της Volkswagen στην ευρωπαϊκή αγορά και το 2021
Με το δεξί μπήκε το νέο έτος για την Volkswagen στην Ευρώπη, που διατηρεί τη πρώτη θέση των πωλήσεων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κατασκευαστή.

Με 48% περισσότερες πωλήσεις τον Ιανουάριο από τη δεύτερη Peugeot, η Volkswagen συνεχίζει να αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της ευρωπαϊκής αγοράς. Η γερμανική μάρκα, κατά το μήνα Ιανουάριο του 2021 διέθεσε 90.651 μοντέλα της έναντι 61.251 της Peugeot και 54.336 της Toyota.

insider

Οι παραπάνω ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων αφορούν στις 27 χώρες της Ε.Ε., όπου για το ίδιο διάστημα, τον Ιανουάριο δηλαδή του 2021, τα πιο δημοφιλή μοντέλα ήταν τα Toyota Yaris, Peugeot 208 και Dacia Sandero.

insider

Παρότι οι ταξινομήσεις του μήνα Ιανουαρίου 2021 είναι σημαντικά χαμηλότερες αυτού της περσινής χρονιάς, η Volkswagen έχει ανοίξει σημαντικά την ψαλίδα από τους ανταγωνιστές της. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η διαφορά της Volkswagen από την αμέσως επόμενη μάρκα είναι 29.400 αυτοκίνητα, μία ποσοστιαία διαφορά της τάξης του 48%.

Όσον αφορά σε μεμονωμένα μοντέλα, δύο της Volkswagen βρίσκονται στο Top-10 της ευρωπαϊκής αγοράς ανεξάρτητα κατηγορίας, τα Golf και T-Roc, ενώ συνολικά έξι μοντέλα της μάρκας φιγουράρουν στο Top-3 των επιμέρους κατηγοριών τους. Πρόκειται για τα Golf (compact, πρώτο στην κατηγορία του σε όλη την Ευρώπη), Passat (μεσαία), Touran (MPV), T-Roc (SUV), Tiguan (SUV) και Caddy (Van).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Volkswagen το 2020 κατέγραψε στην ευρωπαϊκή αγορά πωλήσεις 1.346.999 αυτοκινήτων, με τη διαφορά από την αμέσως επόμενη μάρκα να υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider