Ford και Google δημιουργούν «έξυπνα» αυτοκίνητα

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ford και Google δημιουργούν «έξυπνα» αυτοκίνητα
Καθώς η επικοινωνία μεταξύ οχημάτων αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης, Ford και Google ενώνουν τις δυνάμεις τους για να το κάνουν πιο ευφυές και ασφαλές.

Η Ford και η Google ανακοίνωσαν μία μοναδική στρατηγική συνεργασία, βάσει της οποίας το Google Cloud θα είναι προσβάσιμο από τα αμερικανικά νέα μοντέλα, με στόχο την αξιοποίηση της παγκοσμίου κλάσης τεχνολογίας της Google στη χρήση δεδομένων, στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση (ML).

Στο πλαίσιο της νέας, εξαετούς συνεργασίας - και αρχής γενομένης από το 2023 - εκατομμύρια μελλοντικά οχήματα Ford σε όλες τις κατηγορίες τιμής θα εφοδιάζονται με λειτουργικό σύστημα Android, με ενσωματωμένα Google apps και υπηρεσίες.

insider

Με το Google Cloud, η Ford σχεδιάζει να βελτιώσει περαιτέρω τις εμπειρίες των πελατών με διαφορετικές τεχνολογίες και προσωποποιημένες υπηρεσίες, να επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό της εξέλιξης των προϊόντων της, την παραγωγή και τη διαχείριση τη εφοδιαστικής αλυσίδας, και να διερευνήσει τη χρήση του Vision AI στην παραγωγή, την εκπαίδευση των εργαζομένων και στη βελτίωση της αξιοπιστίας του εξοπλισμού εργοστασίων.

Η Ford και η Google μοιράζονται το ίδιο όραμα ώστε να προσφέρουν απολαυστικές, πιο ασφαλείς και πιο αποδοτικές εμπειρίες συνδεδεμένων οχημάτων με ελάχιστη διάσπαση της προσοχής των οδηγών και με τους πελάτες να «παρακολουθούν» πάντα τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις με over-the-air ενημερώσεις.

insider

Από το 2023 οι αγοραστές μοντέλων Ford σε όλο τον κόσμο θα επωφελούνται από μοναδικές ψηφιακές εμπειρίες βασισμένες στο λειτουργικό σύστημα Android και με ενσωματωμένα Google apps και υπηρεσίες όπως:

  • Tον ψηφιακό βοηθό Google Assistant, με τον οποίο οι οδηγοί μπορούν να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι, ελέγχοντας τα πάντα μέσω τηςφωνής τους.
  • Με την υπηρεσία χαρτών Google Maps ως πρωταρχική πλοήγηση του αυτοκινήτου, οι οδηγοί μπορούν να φτάνουν στον προορισμό τους ταχύτερα με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, αυτόματο υπολογισμό διαδρομής, καθοδήγηση λωρίδας κυκλοφορίας και άλλα.
  • Με το Google Play, οι οδηγοί θα έχουν πρόσβαση στα αγαπημένα τους apps για να απολαμβάνουν μουσική, podcasts, audiobooks και άλλα. Αυτά τα apps είναι βελτιστοποιημένα και ενσωματωμένα για χρήση μέσα στο όχημα.

Το λειτουργικό Android μέσα στο αυτοκίνητο επιτρέπει επίσης στη Ford και σε προγραμματιστές τρίτων να αναπτύσσουν εφαρμογές, που προσφέρουν χρήσιμα εργαλεία για πιο εξατομικευμένη, απολαυστική και ασφαλή εμπειρία οδήγησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider