Κυρίαρχη η Tesla και στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυρίαρχη η Tesla και στην Ευρώπη
Η αμερικανική εταιρεία ανέκαμψε το Σεπτέμβριο στην κορυφή των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπαταρίας με το Model 3.

Η Tesla κατάφερε να ανέβει στην κορυφή των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο στην Ευρώπη. Παρά τις αρχικές φήμες για ύφεση στη ζήτηση των Tesla και ειδικότερα του best seller μοντέλου 3, αυτό ήταν τελικά το EV με τις καλύτερες πωλήσεις στην περιοχή. Όχι μόνο κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά είχε και τις καλύτερες πωλήσεις έως σήμερα σε επίπεδο μήνα.

To Tesla 3 επέστρεψε με φόρα στην κορυφή, καθώς οι 16.125 μονάδες που ταξινόμησε το αμερικανικό premium sedan ήταν πολύ περισσότερες από αυτές του δεύτερου Renault ZOE, το οποίο ωστόσο σε επίπεδο εννεαμήνου συνεχίζει να κατέχει τα πρωτεία, Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες πωλήσεις του Tesla 3 σημειώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο (4.800 μονάδες) και στη Γερμανία (2.776 μονάδες).

insider

Η αύξηση των πωλήσεων και των παραδόσεων δείχνει ότι η απόδοση της Tesla στην αναμφισβήτητα εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι πυροτέχνημα. Παρά τις πολυάριθμες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που κατέχουν μερικά από τα πιο δημοφιλή EV, όπως η γερμανική Volkswagen με το ID.3 και η γαλλική Renault με το ZOE, το Model 3 διατήρησε τη δημοτικότητά του μέσω της κορυφαίας γκάμας και της τεχνολογίας μπαταριών, που του επιτρέπουν να διαθέτει κορυφαία εμβέλεια κίνησης.

Όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί, το Renault ZOE τερμάτισε τον Σεπτέμβριο στη δεύτερη θέση με 11.026 μονάδες και το VW ID.3 στην τρίτη θέση με 8.571 ταξινομήσεις. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί η μεγάλη δυναμική του ηλεκτρικού Volkswagen, καθώς παρότι εντελώς νέο μοντέλο, κατάφερε να αναρριχηθεί πολύ γρήγορα στo Top 3.

insider

Όλα τα 16.125 Model 3 που έφτασαν στην ευρωπαϊκή αγορά κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της Βόρειας Καλιφόρνια. Ωστόσο, ορισμένες από τις παραδόσεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου θα προέλθουν από το εργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη της Κίνας, το οποίο θα προμηθεύσει τη γηραιά ήπειρο. Για να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση, η Tesla αναγκάστηκε να καταφύγει στο εργοστάσιο της Κίνας για τουλάχιστον 7.000 Model 3.

insider

Το εργοστάσιο στο Βερολίνο που θα είναι έτοιμο εντός του 2021, είναι βέβαιο ότι θα επιτρέψει στην Tesla να αυξήσει τη περαιτέρω τη διείσδυσή της, καθώς ταυτόχρονα ανοίγει και νέες αγορές στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτή της χώρα μας, για την οποία ξεκίνησε η υποδομή online παραγγελιών μόλις τον Αύγουστο του 2020 και πλέον εξελίσσεται η δημιουργία ενός σημείουafter sales.

Τις πωλήσεις τηςTesla θα ενισχύσει επίσης κατά πολύ η διαθεσιμότητα του συμπαγούς SUV με την ονομασία Y, που βασίζεται στο Model 3 και αναμένεται πολύ σύντομα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε επίσης

Οι 10 μάρκες αυτοκινήτων με τη μεγαλύτερη αξία

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider