Στην Αστυπάλαια έρχεται η Volkswagen για επένδυση στην ηλεκτροκίνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Αστυπάλαια έρχεται η Volkswagen για επένδυση στην ηλεκτροκίνηση
To πανέμορφο ελληνικό νησί θα φιλοξενήσει επένδυση του Γερμανού κατασκευαστή, περίπου 40 εκ. ευρώ, που θα αφορά την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση.

Αύριο Τετάρτη, 4 Νοέμβρη στις 10:00, θα ανακοινωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου μια σημαντική επένδυση της Volkswagen στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αστυπάλαια. Ταυτόχρονα, θα υπογραφεί και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας (MoU).

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, θα αποκαλύψουν το πλάνο της γερμανικής μάρκας για το νησί. Παράλληλα θα παρίσταται εκ μέρους του υπουργείο Εξωτερικών και ο υφυπουργός οικονομικής διπλωματίας, Κώστας Φραγκογιάννης, ο οποίος χειρίστηκε κατά βάση όλη τη διαδικασία της επένδυσης.

Ηλεκτροκίνηση με σφραγίδα Αστυπάλαιας

Το πλάνο της Volkswagen είναι να μετατρέψει την Αστυπάλαια σε ένα «πράσινο» νησί, το οποίο θα τροφοδοτείται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η γερμανική μάρκα θα αποσύρει τα παλιά φορτηγά και λεωφορεία και θα τα αντικαταστήσει με νέα, ηλεκτροκίνητα και σύγχρονα οχήματα, ενώ θα γίνουν περισσότερα και τα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης. Το πρώτο βήμα θα αφορά στη δημιουργία σταθμών φόρτισης, που μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στο νησί. Η Volkswagen θα τοποθετήσει σύγχρονους φορτιστές και η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης θα ξεκινήσει από εκεί, με στόχο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο τεχνολογικό κέντρο που θα δοκιμάζονται πολλές νέες ιδέες.

insider

Από το Θρακικό στο Αιγαίο

Στο αρχικό στάδιο της επένδυσης και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2020, κλιμάκιο του VW Group επισκέφτηκε την Καβάλα και τη Θάσο, συνοδευόμενο από τον υφυπουργό οικονομικής διπλωματίας, Κώστα Φραγκογιάννη.

Στόχος των Γερμανών ήταν να διαπιστώσουν το επίπεδο των υποδομών στα ελληνικά νησιά, καθώς η απόφασή τους ήταν να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο οικοσύστημα ηλεκτρικής κινητικότητας.

Τελικά η Αστυπάλαια κέρδισε τη Θάσο, αν και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτή θα είναι το μοναδικό «πράσινο» νησί που θα δημιουργήσει η Volkswagen στην Ελλάδα, ή απλά το πρώτο από μια σειρά νησιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλάνο της Volkswagen περιλαμβάνεται η επιδότηση αγοράς νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τους κατοίκους, σε περίπτωση αντικατάστασης ενός μοντέλου παλαιότερης τεχνολογίας. Στη συνέχεια θα υπάρξουν και αυτόνομα αυτοκίνητα στους δρόμους του νησιού καθώς η μάρκα θα κάνει δοκιμές νέων τεχνολογιών για την εξέλιξη των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

insider

Το αρχικό ύψος της επένδυσης των 40 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται σχετικά μικρό, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επένδυση μιας αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Να σημειωθεί τέλος ότι η εκδήλωση σχετικά με την επένδυση και της υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, θα μεταδοθεί ζωντανά από το Μέγαρο Μαξίμου στις 10:00, μέσω του καναλιού του πρωθυπουργού στο youtube, στη διεύθυνση https://www.youtube.com/user/PrimeMinisterGR/

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider