Κορυφαίο σε ασφάλεια το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3 (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορυφαίο σε ασφάλεια το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3 (pics & vid)
Με πέντε αστέρια ολοκλήρωσε τις δοκιμασίες αξιολόγησης από τον Euro NCAP το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό μοντέλο της Volkswagen, το ID.3.

Ταυτόχρονα σχεδόν με την έναρξη των πωλήσεων του νέου ID.3 στη χώρα μας, ήρθαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους από τον Euro NCAP. Τα οποία μάλιστα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το ID.3 σχεδιάστηκε ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο από την αρχή, διαθέτεει ένα εντελώς νέο πλαίσιο και δεν βασίζεται σε κάποιο ήδη υπάρχον μοντέλο της μάρκας.

insider

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα από τις νέες, πολύ αυστηρές και εμπλουτισμένες δοκιμασίες του Euro NCAP, του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού φορέα αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων, το Vokswagen ID.3 είναι κορυφαίο τόσο σε παθητική, όσο και σε ενεργητική ασφάλεια, χάρη στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που ενσωματώνει.

Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο πέτυχε ένα ποσοστό 87% στην προστασία των εμπρός επιβατών, 89% στην προστασία των παιδιών, 71% στην προστασία των ευπαθών χρηστών του δρόμου και 88% για τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

insider

Το μοντέλο είναι ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα της αγοράς που διαθέτει, εκτός από εμπρός μετωπικού και εμπρός – πίσω πλευρικούς αερόσακους, έναν ακόμα κεντρικό, ανάμεσα στους εμπρός επιβάτες, ώστε να μην χτυπούν μεταξύ τους στις πλευρικές συγκρούσεις.

Είναι μάλιστα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι από τα ελάχιστα αυτοκίνητα που έχουν αξιολογηθεί και προσφέρουν ανάλογα υψηλή προστασία με αυτή των εμπρός επιβατών -και ακόμα καλύτερη- για τα παιδιά στο πίσω κάθισμα.

 

Το Volkswagen ID.3 που θα είναι αρχικά διαθέσιμο στη χώρα μας, θα εφοδιάζεται με τον κινητήρα των 204 ίππων και τη μπαταρία των 58 kWh. Τα 0-100 χλμ./ώρα σε αυτή την περίπτωση έρχονται σε 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ η ροπή στρέψης φτάνει τα 310 Nm. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα και η αυτονομία με μια φόρτιση αγγίζει τα 420 χιλιόμετρα.

insider

Αργότερα θα έρθει και έκδοση με μπαταρία 45 kWh που θα προσφέρει αυτονομία 330 χιλιομέτρων, με ισχύ 126 ή 150 ίππων. Θα ακολουθήσει άλλη μία έκδοση με μπαταρία 77 kWh που θα μπορεί να διανύει μέχρι και 550 χιλιόμετρα ανά πλήρη φόρτιση και θα αποδίδει 204 ίππους.

insider

Στη συνέχεια, οι διαθέσιμες εκδόσεις και τιμές:

  • VW ID.3 1ST

Αρχική τιμή 39.600 ευρώ. Κρατική επιδότηση 4.790 ευρώ.

  • VW ID.3 1ST Plus

Αρχική τιμή 45.100 ευρώ. Κρατική επιδότηση 5.456 ευρώ.

  • VW ID.3 1ST Max

Αρχική τιμή 49.590 ευρώ. Κρατική επιδότηση 6.000 ευρώ.



Διαβάστε επίσης

Το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3 ήρθε στην Ελλάδα - Που θα το δείτε πρώτοι

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider