Peugeot: Ακόμα μια διάκριση για την εταιρική της εικόνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Peugeot: Ακόμα μια διάκριση για την εταιρική της εικόνα
Η νέα συναρπαστική εποχή της Peugeot, με εξαιρετικά μοντέλα και ένα αποδοτικό επιχειρηματικό μοντέλο, αποτυπώθηκε σε μια ακόμα έρευνα στη Γαλλία.

Τα τελευταία χρόνια η Peugeot δρέπει δάφνες σχετικά με την ποιότητα και την αξιοπιστία των αυτοκινήτων της, αλλά και την εταιρική της εικόνα. Σχετικές έρευνες με ερωτώμενους τους ίδιους τους καταναλωτές, φέρνουν τη γαλλική μάρκα στην κορυφή. Αυτό, φυσικά, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Η Peugeot επενδύει σημαντικά κεφάλαια στην ποιότητα κατασκευής και υλικών των μοντέλων της, προσδίδοντάς τους μια premium αύρα. Αυτή η προσπάθεια έχει πλέον αντίκτυπο και στην αντίληψη των ίδιων των οδηγών, όπως δείχνουν οι έρευνες ποιότητας, αξιοπιστίας αλλά και εικόνας της μάρκας, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η πιο πρόσφατη διάκριση

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Γαλλία από τη YouGov, η Peugeot είναι η μάρκα με την καλύτερη εικόνα στη συνείδηση των Γάλλων πολιτών ξεπερνώντας κατά πολύ τους Γερμανούς κατασκευαστές.

insider

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε με σκοπό να σκιαγραφήσει το προφίλ των πελατών της κάθε μάρκας αυτοκινήτου και διεξήχθη σε ένα πολύ αντιπροσωπευτικό δείγμα Γάλλων πολιτών και για μεγάλο χρονικό διάστημα, από τον Ιούλιο του 2019 έως και τον Ιούνιο του 2020.

Η YouGov είναι μία διεθνής εταιρία έρευνας αγοράς η οποία ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με παρουσία σε 21 χώρες και δυνατότητα επικοινωνίας με μια βάση 9.000.000 πολιτών, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα έρευνας παγκοσμίως.

Ακόμα μια επιτυχία μέσα ελάχιστο διάστημα

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής του τρίτου «διαγωνισμού καλύτερης μάρκας», με πρωτοβουλία του δημοφιλούς περιοδικού «le Journal de l’ Automobile». Η Peugeot κέρδισε το πρώτο βραβείο αξιοπιστίας, υπερισχύοντας μεταξύ όλων των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

insider

Η μελέτη που στάθηκε αφορμή για τη φετινή βράβευση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα πολιτών. Όσον αφορά στο κριτήριο της αξιοπιστίας, η Peugeot απέσπασε ποσοστό ρεκόρ, καθώς 2 στους 3 ερωτηθέντες έδιναν ως απάντηση την Peugeot στην ερώτηση: «Ποια μάρκα έχει τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αξιοπιστίας».

Αναγνώριση και στο Ενωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με το βρετανικό carbuyer και την έρευνα Driver Power, το Peugeot 3008 είναι το δεύτερο καλύτερο αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγεί κανείς, με ελάχιστη διαφορά από το πρώτο, όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί:

insider

Η έρευνα Driver Power συγκέντρωσε χιλιάδες απαντήσεις από ιδιοκτήτες, οι οποίοι βαθμολόγησαν τα αυτοκίνητά τους σε 31 διαφορετικές ενότητες σε εννέα ξεχωριστές κατηγορίες. Στη συνέχεια, τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν, αναλύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν μια πλήρη εικόνα για το πόσο ικανοποιητικά είναι τα πιο δημοφιλή νέα αυτοκίνητα σήμερα. Η έρευνα καλύπτει κάθε πιθανό τύπο αυτοκινήτου στη βρετανική αγορά και αφορά τον πρώτο χρόνο της ιδιοκτησίας ή χρήσης του.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2019, πάλι στη Μεγάλη Βρετανία, μια έρευνα αξιοπιστίας της γνωστής διεθνούς εταιρείας ερευνών J.D. Power έδωσε την πρωτιά στην Peugeot, αναφορικά με τα αυτοκίνητα που παρουσιάζουν τις λιγότερες βλάβες.

Ήταν η πέμπτη χρονιά της συγκεκριμένης έρευνας, που καταγράφει τον αριθμό των προβλημάτων που εμφανίζονται ανά 100 οχήματα (PP100), με τη χαμηλότερη βαθμολογία να αφορά τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα, αυτά δηλαδή που έχουν τα λιγότερα προβλήματα. Η J.D. Power μετρά 177 διαφορετικές δυσλειτουργίες σε οκτώ κατηγορίες και τα αποτελέσματα αποτυπώθηκαν στον πίνακα που ακολουθεί:

insider

 

Διαβάστε επίσης

Εξαιρετικά ανθεκτικό και κερδοφόρο το Group PSA (vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider