Canoo: Νέα startup αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Canoo: Νέα startup αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ
Δεκάδες νεοφυείς αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν ζηλέψει την Tesla και επιχειρούν να επαναλάβουν την πορεία της. Μια από αυτές είναι και η Canoο.

Με έδρα το Λος Άντζελες τον ΗΠΑ, η Canoo ανοίγει τα φτερά της σε λίγους μήνες με την εισαγωγή μετοχών της στο χρηματιστήριο και την υπόσχεση έως το 2022 να ξεκινήσει την κατασκευή των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπαταρίας, η χρήση των οποίων θα είναι εφικτή μέσω συνδρομής.

insider

Προς το παρόν, η αμερικανική εταιρεία έχει να επιδείξει μερικά πρωτότυπα μοντέλα ενός όγκου, εφτά θέσεων, με αυτονομία κίνησης 400 χιλιομέτρων και συμπαγείς διαστάσεις. Το μήκος τους είναι 4,42 μέτρα, το πλάτος 1.9 και θα διατίθενται σε επιβατική και επαγγελματική έκδοση.

insider

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι συγχωνεύτηκε με την Hennessy Capital Acquisition Corp IV, μια εταιρεία ειδικού σκοπού. Ως αποτέλεσμα, σύντομα θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο με αποτίμηση 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

insider

Η Canoo είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που συμμετέχει στη φρενίτιδα χρηματοδότησης αντίστοιχων εταιρειών, όπως η Karma Automotive, η Li Auto, η XPeng της Κίνας και άλλες.

Δεν θα πουλά, θα παρέχει

Η Canoo είναι μοναδική στο βαθμό που σκοπεύει να προσφέρει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα μόνο με συνδρομή. Αρχικά ονομαζόταν Evelozcity, μετονομάστηκε όμως σε Canoo στα τέλη του 2017 από τους Στέφαν Κράουζε και Ούλριχ Κραντζ, δύο πρώην στελέχη της επίσης νεοφυούς αμερικανικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Faraday Future.

insider

Τα δύο αυτά στελέχη είχαν προσληφτεί αρχές του 2017, σε μια προσπάθεια να σώσουν την Faraday Future από την οικονομική κατάρρευση, αλλά τελικά έφυγαν μετά από συγκρούσεις με τον ιδρυτή της,Τζια Ουετίνγκ.

insider

Ο Κράουζε, πρώην οικονομικός διευθυντής τόσο της BMW όσο και της Deutsche Bank, θεωρείται ο ιθύνων νους της Canoo παρότι παραιτήθηκε από CEO της εταιρείας πρόσφατα, λόγω ενός προσωπικού δικαστικού σκανδάλου που τον ταλάνιζε αλλά κατά δήλωσή του διευθετήθηκε.

insider

Η Canoo δείχνει μια αξιοζήλευτη τεχνολογική και επιχειρηματική ικανότητα. Το ένα μοντέλο αυτοκινήτου που προς το παρόν έχει εξελίξει χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή τεχνική ενσωμάτωσης όλων των ηλεκτρικών και μηχανικών μερών στο πάτωμα/πλαίσιο του αυτοκινήτου. Έτσι, μένει εντελώς ελεύθερη η δυνατότητα προσθήκης οποιουδήποτε τύπου αμαξώματος.

insider

Ταυτόχρονα, η Canoo έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τον κολοσσό που ακούει στο όνομα Hyundai, για την κοινή ανάπτυξη πλαισίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπαταρίας στο μέλλον. Φαίνεται λοιπόν ότι η Canoo δεν είναι απλά μια εταιρεία διάττων αστέρας, αλλά ένα σοβαρό εγχείρημα που θα μας απασχολήσει και στο μέλλον.

MEMBERSHIP, NOT OWNERSHIP from Canoo on Vimeo.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider