«Πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου» αναδεικνύεται η Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου» αναδεικνύεται η Tesla
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ελον Μασκ, έχει πει ότι οραματίζεται την Tesla ως μια ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία, που στοχεύει να προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές για τον μέσο καταναλωτή.

Ως η αυτοκινητοβιομηχανία με την υψηλότερη αξία αναδείχθηκε η Tesla του Έλον Μασκ, καθώς οι μετοχές της ανέβηκαν σε νέα ρεκόρ και πλέον ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία ακόμη και τον ιαπωνικό κολοσσό Toyota, που κατείχε την πρώτη θέση στη σχετική λίστα. Οι μετοχές της Tesla κέρδισαν περισσότερο από 5% στις συναλλαγές νωρίς το πρωί, φθάνοντας σε νέο ρεκόρ των 1.133,95 δολαρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ελον Μασκ, έχει πει ότι οραματίζεται την Tesla ως μια ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία, που στοχεύει να προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές για τον μέσο καταναλωτή στο μέλλον. Η τιμή του Tesla Model 3, οι πωλήσεις του οποίου ξεκίνησαν προς τα τέλη του 2017, ξεκινά από τα 35.000 δολάρια χωρίς οποιοδήποτε κυβερνητικό κίνητρο.

Στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών φορτηγών η Tesla

Η ανάγκη για μείωση των ρύπων που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η Tesla, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επιταχύνει την διαδικασία για την έναρξη της παραγωγής του ηλεκτρικού φορτηγού της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Ελον Μασκ, δήλωσε στο προσωπικό του ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού για εμπορική χρήση Tesla Semi, αναφέρει το Reuters.

Πόσα θα είχατε βγάλει αν είχατε αγοράσει από την αρχή τη μετοχή της Tesla

Ένα πολύ «δυνατό χαρτί» αποδεικνύεται η μετοχή της Tesla καταγράφοντας «ράλι» από την είσοδο της στη Wall Street ανάμεσα σε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει «ράλι» άνω του 4.000% από τον Ιούνιο του 2010, όταν η μετοχή της ήταν στα μόλις 17 δολάρια. Αν λοιπόν κάποιος ήθελε να επενδύσει 1.000 δολάρια θα αποκτούσε 58 μετοχές της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Με την τιμή της μετοχής να κλείνει την Τετάρτη στα 1.133,95 δολάρια θα βρίσκονταν με πάνω από 65.000 δολάρια στην τσέπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider