Αποκάλυψη για τη νέα BMW 4 Coupe (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποκάλυψη για τη νέα BMW 4 Coupe (pics & vid)
Τον Οκτώβριο του 2020 ξεκινούν οι πωλήσεις της δεύτερης γενιάς του μεσαίου κουπέ της BMW, που πλέον διαφοροποιείται σημαντικά από τη σειρά 3 στην οποία βασίζεται.

Από το 2014 η BMW αποφάσισε να δώσει αυθύπαρκτη οντότητα στις κουπέ εκδόσεις της σειράς 3, χρησιμοποιώντας τον αριθμό 4 για να τις χαρακτηρίζει. Ταυτόχρονα, ενσωμάτωσε διακριτά αισθητικά και μηχανολογικά στοιχεία, συνθέτοντας ένα συγγενές μεν, αλλά εντελώς διαφορετικό μοντέλο. Στη συνέχεια προσέθεσε και τετράθυρες εκδόσεις (Gran Coupe), ολοκληρώνοντας τη δημιουργία ενός εντελώς νέου μοντέλου.

insider

Ξεπερνώντας την "τριάρα"

Η δεύτερη γενιά της σειράς 4 Coupe που μόλις αποκαλύφθηκε -πως αλλιώς παρά online- έχει ακόμα πιο έντονα “προσωπικά” στοιχεία, τόσο στην εμφάνιση όσο και στα μηχανικά μέρη σε σχέση με την “τριάρα”. Η πιο έντονη διαφορά εντοπίζεται στην εμπρός μάσκα, η οποία είναι πλέον κάθετη, ενώ φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, καπό και σχεδόν κάθε επιφάνεια του αμαξώματος έχει το δικό της χαρακτήρα.

Σε σχέση με το μοντέλο πρώτης γενιάς η αύξηση στις διαστάσεις είναι σημαντική. Το μήκος έχει μεγαλώσει κατά 12,8 εκατοστά φτάνοντας πλέον στα 4,768 μέτρα και το πλάτος κατά 2,7 εκατοστά φτάνοντας στα 2,851 μέτρα. Κατά περίπου τέσσερα εκατοστά έχει αυξηθεί και το μεταξόνιο, ενώ έχουμε και μειώσεις, εκεί που πραγματικά χρειάζονται: στο κέντρο βάρους, κατά 2 περίπου εκατοστά.

insider

Αισθητικά ο δυναμισμός της νέας BMW 4 Coupe κυριολεκτικά ξεχειλίζει. Οι έντονοι θόλοι των τροχών, τα μεγάλα ανοίγματα στον προφυλακτήρα εμπρός, οι διευρυμένες απολήξεις της εξάτμισης πίσω, τα στενά φωτιστικά σώματα, οι μεγάλοι τροχοί και το χαμηλό προφίλ του αμαξώματος, δημιουργούν άμεσα συνειρμούς πολύ υψηλών επιδόσεων και απόλυτου κρατήματος.

Η εικόνα στο εσωτερικό είναι συγκρατημένα σπορτίφ, με έμφαση όπως πάντα στην ποιότητα, στην πληρότητα και την αφαιρετική σχεδίαση. Τα πάντα είναι ψηφιακά -όργανα και κεντρικά τοποθετημένη οθόνη συστήματος πολυμέσων- ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί μαλακά στην αφή και εξαιρετικά στην όψη.

insider

Ο εξοπλισμός έχει επαυξηθεί με την προσθήκη πολλών στοιχείων υποβοήθησης της οδήγησης τόσο στο βασικό όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό, ενώ στάνταρ είναι πλέον τα φώτα τεχνολογίας led από άκρο σε άκρο, ενώ προαιρετικά προσφέρονται laser Led φώτα εμπρός με προσαρμοζόμενη δέσμη.

Το σύστημα πλοήγησης είναι πλέον μόνιμα online μέσω του cloud της BMW παρέχοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, ενώ στάνταρ προσφέρονται οι δυνατότητες επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Πέντε εκδόσεις στο λανσάρισμα, εφτά συνολικά

Μηχανολογικά η νέα BMW 4 Coupe θα έχει τις εξής διαμορφώσεις:

  • 420i Coupé: Με τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.998 κ.εκ., ισχύος 184 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς.

  • 430i Coupé: Με τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.998 κ.εκ., ισχύος 258 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς.

  • M440i xDrive Coupé: Με εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2.998 κ.εκ., ισχύος 374 ίππων, ήπιο υβριδικό σύστημα ισχύος 11 ίππων και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

  • 420d Coupé: Με τετρακύλινδρο κινητήρα diesel 1.998 κ.εκ., ισχύος 190 ίππων, ήπιο υβριδικό σύστημα ισχύος 11 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς.

insider

  • 420d xDrive Coupé: Ως άνω, με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

  • 430d xDrive Coupé (από Μάρτιο 2021): Με εξακύλινδρο κινητήρα diesel 2.993 κ.εκ., ισχύος 286 ίππων, ήπιο υβριδικό σύστημα ισχύος 11 ίππων και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

  • M440d xDrive Coupé (από Μάρτιο 2021): Με εξακύλινδρο κινητήρα diesel 2.993 κ.εκ., ισχύος 286 ίππων, ήπιο υβριδικό σύστημα ισχύος 11 ίππων και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Όλες οι παραπάνω εκδοχές θα συνδυάζονται μόνο με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, ενώ προαιρετικά θα μπορούν να διαθέτουν και ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Αρχικά, δηλαδή από τον Οκτώβριο του 2020, θα είναι διαθέσιμες πέντε από τις 7 εκδόσεις, με τις δύο πιο ισχυρές τετρακίνητες diesel να ξεκινούν την εμπορική τους πορεία το Μάρτιο του 2021.

Αποκάλυψη για τη νέα BMW 4 Coupe (pics & vid)
Αποκάλυψη για τη νέα BMW 4 Coupe (pics & vid)
Αποκάλυψη για τη νέα BMW 4 Coupe (pics & vid)
Αποκάλυψη για τη νέα BMW 4 Coupe (pics & vid)
Αποκάλυψη για τη νέα BMW 4 Coupe (pics & vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider