Ήρθε η νέα Μercedes GLA με 163 ίππους (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήρθε η νέα Μercedes GLA με 163 ίππους (pics & vid)
Η δεύτερη γενιά του μικρότερου SUV της Mercedes, η GLA, είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας, σε μια έκδοση προς το παρόν, από 35.850 ευρώ.

Η έλευση της νέας Mercedes GLA κλείνει τον κύκλο των διαθέσιμων συμπαγών μοντέλων της σειράς Α, η οποία γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Η νέα GLA είναι πιο ψηλή κατά περίπου 10 και με μικρότερο μήκος κατά 1,5 εκατοστά, με αποτέλεσμα να έχει περισσότερο SUV εικόνα από το μοντέλο που αντικαθιστά.

insider

Αισθητικά το αμάξωμα είναι πιο ρέον και “καθαρό”, αλλά με έντονα στοιχεία όπως τα νεύρα στο εμπρός καπό, τη μεγάλη μάσκα, και τους ευμεγέθεις τροχούς, που ανάλογα με την έκδοση μπορούν να φτάνουν σε διάμετρο έως και τις 20 ίντσες. Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι επίσης και η αεροδυναμική, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,28 για λιγότερους θορύβους και χαμηλότερη κατανάλωση.

insider

Παρά τη μείωση του εξωτερικού μήκους του αμαξώματος, έχουν δημιουργηθεί στην καμπίνα μεγαλύτεροι χώροι για τα πόδια και τα κεφάλια των επιβατών, ενώ έχει βελτιωθεί σημαντικά και η ορατότητα.

Μεταβλητό και ποιοτικό εσωτερικό

Το πίσω κάθισμα είναι κυλιόμενο έως και 14 εκατοστά, οι πλάτες του διαιρούνται μπορούν να διαιρεθούν σε τρία μέρη και η κλίση τους είναι ρυθμιζόμενη. Οικογενειακών προδιαγραφών κρίνεται και ο χώρος αποσκευών με το ρυθμιζόμενο σε ύψος πάτωμα και τον όγκο του να κυμαίνεται μεταξύ 435 και 1.430 λίτρων.

insider

Το σύστημα πολυμέσων είναι το γνωστό μας και από τις A-class και B-class, ΜΒUX, από τα αρχικά των λέξεων Mercedes-Benz User Experience. Στη βασική εκδοχή του ΜΒUX προβλέπονται δύο οθόνες επτά ιντσών, ενώ μπορεί να παραγγελθεί επίσης με έναν συνδυασμό οθόνης επτά ιντσών για τον οδηγό και μίας δεύτερης 10,25 ιντσών ή –στην κορυφαία μορφή- με δύο οθόνες 10,25 ιντσών. Φράση κλειδί παραμένει το ‘’Hey Mercedes’’, με το οποίο ενεργοποιείται το σύστημα φωνητικών εντολών.

insider

Ανάρτηση και μετάδοση

Σύμφωνα με την Mercedes η νέα GLA είναι ακόμα πιο δυναμική στο δρόμο. Μπροστά προβλέπονται ανεξάρτητες αναρτήσεις με γόνατα MacPherson και πίσω ένας υπερσύγχρονος άξονας τεσσάρων συνδέσμων, στερεωμένος σε υποπλαίσιο για να μεταφέρονται λιγότεροι κραδασμοί από τον δρόμο στο αμάξωμα. Να σημειώσουμε ότι για βελτιωμένη αίσθηση οδήγησης αυξήθηκε κατά τέσσερα εκατοστά τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω μετατρόχιο.

insider

Η νέα Mercedes GLA μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC, αλλά με ηλεκτρομηχανικό πλέον συμπλέκτη και όχι με υδραυλικό όπως στην προηγούμενη. Η τετρακίνηση περιέχεται στάνταρ στο πακέτο Offroad, που περιλαμβάνει επίσης προβολείς LED με λειτουργία εκτός δρόμου, ένα επιπρόσθετο πρόγραμμα οδήγησης μέσω του διακόπτη DYNAMIC SELECT για τη ρύθμιση της 4MATIC, ρεαλιστική απεικόνιση της ανηφόρας ή της κατηφόρας ως κινούμενη εικόνα στην οθόνη πολυμέσων και περιοριστή ταχύτητας μεταξύ 2 και 18 χλμ./ώρα στις καταβάσεις.

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης

Στη νέα GLA η Mercedes φρόντισε ώστε να υπάρχει πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και άνεσης. Αναφέρουμε ενδεικτικά τα συστήματα αυτόματης επιβράδυνσης και ακινητοποίησης, υποβοήθησης ελιγμών αποφυγής και διατήρησης λωρίδας, εξάλειψης της νεκρής γωνίας, κλπ.

insider

Ενδιαφέρον εμφανίζει και το σύστημα PRE-SAFE PLUS, που ανιχνεύει μία επικείμενη οπίσθια σύγκρουση και βάζει περισσότερη δύναμη στα φρένα, περιορίζοντας το απότομο τράνταγμα του αυτοκινήτου προς τα εμπρός και τον κίνδυνο τραυματισμών.

Μεγάλη γκάμα κινητήρων και υβριδική έκδοση

Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων απαρτίζεται από αναβαθμισμένα μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου υψηλής αποδοτικότητας και χαμηλής κατανάλωσης. Στη βενζίνη η βασική έκδοση είναι η GLA 200 με κινητήρα 1,33 λίτρων και 163 ίππους που είναι και ο μόνος που εισάγεται προς το παρόν στη χώρα μας. Ο τετρακύλινδρος επιταχύνει τη νέα GLA από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 8,7’’ και προσφέρει 210 χλμ./ώρα τελική. Υπάρχουν επίσης οι δίλιτρες βενζινοκίνητες GLA 220 με 190 ίππους και GLA 250 με 224 άλογα, ενώ η Mercedes – AMG GLA 35 αποδίδει 306 ίππους.

insider

Με καύσιμο το πετρέλαιο διατίθενται δίλιτρα μηχανικά σύνολα 150 και 190 ίππων στις αντίστοιχες εκδόσεις GLA 200 d και GLA 220 d. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και η Plug-in υβριδική GLA 250 e με συνδυαστική ισχύ 218 ίππων, που προέρχεται από τη σύμπραξη ενός βενζινοκινητήρα 1,33 λίτρων και ενός ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων.

insider

Σύμφωνα με τη Mercedes, η Plug-in υβριδική GLA θα μπορεί να καλύπτει 53 έως 61 χιλιόμετρα μόνον με τον ηλεκτροκινητήρα της, οπότε θα περιορίζεται η τελική της ταχύτητα στα 140 χλμ./ώρα.

Πλούσια εξοπλισμένη

Η εξοπλισμός της GLA 200 κρίνεται πλούσιος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος εμπρός από εμπόδια, Cruise Control, σύστημα πολυμέσων MBUX, περιοριστή ταχύτητας σύμφωνα με τα όρια, σπορ τιμόνι με πολυχειριστήρια, κλιματισμό, αερόσακο γονάτων οδηγού, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, αλουμινένιες ράγες οροφής, ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, ψηφιακό ραδιόφωνο, αισθητήρες βροχής, κάμερα οπισθοπορείας, κ.ά.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider