To Audi Q8 RS διεκδικεί το θρόνο του ταχύτερου SUV

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Audi Q8 RS διεκδικεί το θρόνο του ταχύτερου SUV
Τα SUV έχουν βαλθεί να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και πλέον το κορυφαίο μοντέλο της Audi διεκδικεί την πρώτη θέση αναφορικά με την τελική του ταχύτητα.

Στο τέλος του 2015 η Bentley Betnayga ήταν το πρώτο SUV που έσπασε το φράγμα των 300 χλμ./ώρα μέγιστης ταχύτητας. Ένα τεράστιο επίτευγμα, αν αναλογιστούμε το ύψος από το έδαφος, τη μετωπική επιφάνεια και τη γενικά μέτρια αεροδυναμική συμπεριφορά των αυτοκινήτων του είδους. Χάρη στον ισχυρότερο W12 κινητήρα της με τους 600 ίππους, η Bentayga μπορεί να άνοιξε το δρόμο των επιδόσεων supercar για τα SUV, δεν έμεινε όμως για πολύ μόνη της σε αυτόν. Η μέγιστη ταχύτητα των 301 χλμ./ώρα που πέτυχε δεν άργησε να ανέβει στα 305 χλμ./ώρα, από ένα εκπληκτικό SUV όπως η Lamborghini Urus. Αυτή, με τον τετράλιτρο V8 κινητήρα της που αποδίδει 650 ίππους, έθεσε πλέον τον πήχη των επιδόσεων στην κατηγορία.

Q8 RS

Πλέον όμως η κορυφή έχει έναν ακόμα μνηστήρα, το κορυφαίο Audi Q8 RS. Το εντυπωσιακό SUV με το αμάξωμα μήκους περίπου 5 μέτρων, απέκτησε τον τετράλιτρο V8 κινητήρα με τα δύο turbo και την ήπια υβριδική τεχνολογία, που αποδίδει 600 ίππους ισχύος και 800 Nm ροπή. Σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και τετρακίνηση, επιταχύνει από στα έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. και η μέγιστη ταχύτητά του είναι 305 χλμ./ώρα με το προαιρετικό dynamic package ή 250 χλμ./ώρα στη στάνταρ μορφή του.

Q8 RS

Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες πνευματικά αναρτήσεις, ηλεκτρομηχανικά ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές, τετραδιεύθυνση, τεράστιοι τροχοί 22 ιντσών και φρένα – άγκυρες διαμέτρου 420 χιλ. εμπρός, αναλαμβάνουν να χαλιναγωγήσουν την τεράστια ισχύ αλλά και το βάρος του θηριώδους Q8, που φτάνει στους 2,2 τόνους.

Q8 RS

Όπως είναι φυσικό το νέο κορυφαίο Q8 προσφέρει απίστευτο επίπεδο άνεσης, εξοπλισμού και ασφάλειας, με οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί να περιλαμβάνεται ως στάνταρ. Ταυτόχρονα όμως, η λίστα με τα προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού παραμένει τεράστια, ώστε να καλύπτεται ακόμα και η πιο αχαλίνωτη φαντασία κάθε ιδιοκτήτη.

Q8 RS

Το Audi Q8 RS θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από την άνοιξη του 2020, με τις τιμές του στη Γερμανία να ξεκινούν από 127.000 ευρώ. Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε ακόμα τις τιμές, ωστόσο το Q8 S των 435 ίππων κοστίζει κάτι λιγότερο από 130.000 ευρώ.

Q8 RS

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider