Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα RevoNEX της Kymco υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα RevoNEX της Kymco υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις
Η πρώτη ηλεκτρική σπορ μοτοσικλέτα της Kymco θα είναι έτοιμη για παραγωγή στο τέλος του 2020, με πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά.

H Kymco αποκάλυψε την πρώτη sport ηλεκτρική μοτοσικλέτα της γκάμας της, η οποία θα παραχθεί στο τέλος του 2020 ως μοντέλο 2021, sτη διεθνή έκθεση μοτοσικλέτας του Μιλάνου. Η RevoNEX δεν ακολουθεί την πεπατημένη των μέχρι σήμερα ηλεκτρικών μοτοσικλετών, ενώ είναι σχεδιασμένη σε λευκό χαρτί εξ’ αρχής ως ηλεκτρική.

kymco

Η κυριότερη διαφοροποίηση της RevoNEX από τον ανταγωνισμό είναι οι ταχύτητες. Είναι εξοπλισμένη με ένα προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, το οποίο επιτρέπει στους αναβάτες να απολαμβάνουν κάθε λεπτό πάνω στη μοτοσυκλέτα. Ο αναβάτης μπορεί με αυτόν τον τρόπο να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητήρα και να έχει διαρκώς την αίσθηση ότι οδηγεί έτσι όπως έχει μάθει τόσα χρόνια με τις συμβατικές μοτοσικλέτες. Και το καλό είναι πως μπορεί να μείνει με μία σχέση στο κιβώτιο όταν κινείται μέσα σε αστικό περιβάλλον, χωρίς να έχει να ασχοληθεί με αλλαγές ταχυτήτων και χρήση του συμπλέκτη.

kymco

Σε επίπεδο ασφάλειας, η RevoNEX προσφέρει το FEP (Full Engagement Performance), ένα σύστημα το οποίο εξασφαλίζει τη μέγιστη πρόσφυση είτε κατά την επιτάχυνση, είτε κατά την επιβράδυνση. Ταυτόχρονα, το Electric Full-range Acceleration (EFA) σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, δίνει στον αναβάτη ένα μεγάλο εύρος επιλογών σχετικά με το πως θα διαχειριστεί τη ροπή και τη δύναμη του κινητήρα. Η οποία είναι υπέρ επαρκής, καθώς επιτρέπει την επιτάχυνση από 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,9’’ και από 0-205 χλμ/ώρα σε μόλις 11,8’’. Μέσα στην πόλη υπάρχει η δυνατότητα κίνησης χωρίς αλλαγές ταχυτήτων, μέχρι τα 115 χλμ/ώρα.

kymco

Θέλοντας να προσφέρει στους μοτοσικλετιστές γνήσια αίσθηση οδήγησης, η Kymco προίκισε τη RevoNEX με το σύστημα Active Acoustic Motor, που προσφέρει στον ηλεκτρικό κινητήρα ηχητική υπόσταση. Σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων το αποτέλεσμα είναι όμοιο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς ο αναβάτης αντιλαμβάνεται τις στροφές να αυξάνονται και να μειώνονται ακριβώς όπως έχει συνηθίσει.

kymco

Με στόχο η RevoNEX να προσαρμόζεται σε κάθε χρήση και κάθε διάθεση, είναι εξοπλισμένη και με διάφορα προγράμματα οδήγησης (Riding Modes). Αυτά είναι τα Poised για να μην ενοχληθεί κανείς τις ώρες κοινής ησυχίας, Assertive για όταν τα πράγματα ζωηρέψουν με πολιτισμένο τρόπο, Bold για το κάτι ακόμα παραπάνω και τέλος Extreme, με τη λέξη να προδίδει και τον τρόπο λειτουργίας και απόκρισης της RevoNEX.

kymco

Από τις εικόνες διαπιστώνουμε επίσης ότι τα περιφερειακά της RevoNEX είναι κορυφαία, με αναρτήσεις της Ohlins και φρένα της Brembo, που δίνουν διαπιστευτήρια κορυφαίας οδικής συμπεριφοράς και πέδησης αντίστοιχα. Αν επίσης τα χαρακτηριστικά αυτονομίας και χρόνου φόρτισης είναι τόσο εντυπωσιακά όσο και όλα τα υπόλοιπα, τότε δικαίως η Kymco υποστηρίζει ότι η RevoNEX φέρνει την επανάσταση στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider