Volvo XC40 Τ5 Plug-in Hybrid Electric: Υβριδική ανωτερότητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volvo XC40 Τ5 Plug-in Hybrid Electric: Υβριδική ανωτερότητα
Όλα τα πλεονεκτήματα των κινητήρων εσωτερικής καύσης και των ηλεκτρικών, συνδυάζονται από τη Volvoστο νέο XC40 Τ5 Plug-in Hybrid Electric.

Η Volvo μπήκε δυναμικά στην ηλεκτρική εποχή με το πρόγραμμα Recharge και στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των μοντέλων της για ένα βιώσιμο και κλιματικά ουδέτερο μέλλον. Στην κατεύθυνση αυτή, το νέο XC40 Τ5 Plug-in Hybrid Electric είναι ένα εκπληκτικό επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο που προσφέρει τη δυνατότητα μεγάλων ταξιδιών, αλλά και ηλεκτρικής κίνησης μέσα στην πόλη.

volvo

Μεγάλη ισχύς με ελάχιστη κατανάλωση

Το νέο Volvo XC40 Τ5 είναι plug-in Hybrid Electric και μπορεί να επαναφορτιστεί με τη σύνδεσή του σε έναν οικιακό σταθμό φόρτισης ή σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης. Έτσι, σε σχέση με τα απλά υβριδικά, προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα και καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των περισσότερων ανθρώπων εντός του αστικού ιστού.

Διαθέτει έναν ιδιαίτερα προηγμένο turbo κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων που αποδίδει 180 ίππους, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων. Η συνδυασμένη μέγιστη ισχύς που έχει στη διάθεσή του ο οδηγός είναι 262 ίπποι, ενώ ανάλογα μεγάλη είναι και η ροπή, που φτάνει στα 425 Nm. Τα υψηλά αυτά νούμερα είναι υπεύθυνα για τις ιδιαίτερα δυναμικές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 7,3 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 205 χλμ./ώρα.

volvo

Παρά το δυναμισμό του, το νέο XC40 Τ5 Plug-in Hybrid Electric καταναλώνει 2,0 έως 2,5 λίτρα καυσίμου κατά μέσο όρο και εκπέμπει μόλις 46-56 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο, σύμφωνα με το νέο και πιο αυστηρό πρότυπο της Ε.Ε., το WLTP. Με τις μπαταρίες του πλήρως φορτισμένες, το XC40 Τ5 Plug-in Hybrid Electric μπορεί να κινηθεί ως αμιγώς ηλεκτρικό για απόσταση έως και 50 χιλιομέτρων, καλύπτοντας έτσι τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των περισσότερων ανθρώπων με μηδενική κατανάλωση καυσίμου και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

volvo

Η υβριδική μονάδα κίνησης του νέου Volvo XC40 Τ5 Plug-in Hybrid Electric συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ η μετάδοση πραγματοποιείται στους εμπρός τροχούς. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία βασικά προγράμματα λειτουργίας, τα Pure, Hybrid και Power. Στο πρώτο, ο οδηγός επιλέγει να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά. Στο δεύτερο, το σύστημα αποφασίζει εντελώς αυτόματα για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της ενέργειας ανάλογα με τις συνθήκες, χρησιμοποιώντας μόνο τον ηλεκτροκινητήρα, μόνο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή την ταυτόχρονη λειτουργία και των δύο. Στο πρόγραμμα Power στόχος είναι η απόδοση της μέγιστης ισχύος.

Πολυτέλεια και ευρυχωρία

Γνωστό ήδη για την κορυφαία ποιότητα και άνεση που προσφέρει, το XC40 αναβαθμίζεται περαιτέρω στη νέα έκδοση Τ5 Plug-in Hybrid Electric. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης λειτουργεί με μικρότερο φορτίο και σε χαμηλότερες στροφές λόγω της υποβοήθησης από τον ηλεκτρικό κινητήρα, παράγοντας πολύ λιγότερο θόρυβο. Στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, το XC40 Τ5 Plug-in Hybrid Electric μετατρέπεται σε μια απολύτως απομονωμένη από τους εξωτερικούς θορύβους κάψουλα άνεσης και ηρεμίας.

volvo

Όπως και σε όλες τους τις εκδόσεις, έτσι και στην Τ5 Plug-in Hybrid Electric το XC40 διαθέτει ένα ευφυώς σχεδιασμένο εσωτερικό, με επιρροές από το σύγχρονο street fashion και τα τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακά προϊόντα. Με μια αφαιρετική και ταυτόχρονα εξόχως ποιοτική εικόνα, μας υπενθυμίζει τους λόγους της παγκόσμιας επιρροής του σουηδικού design. Για την ευκολότερη και ασφαλέστερη οδήγηση, ως κέντρο λειτουργιών του αυτοκινήτου υπάρχει μια κάθετη οθόνη αφής με σύγχρονα και εύληπτα γραφικά. Πέρα από την αφή, υπάρχει η δυνατότητα προηγμένου φωνητικού ελέγχου, που αντιλαμβάνεται την κανονική ομιλία, αντί για προκαθορισμένες εντολές.

Ασφάλεια και σιγουριά

Έχοντας κατακτήσει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων του EuroNCAP, το νέο XC40 Τ5 Plug-in Hybrid Electric διαθέτει πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, που φροντίζουν για την ασφάλεια όχι μόνο των επιβατών του, αλλά όλων των χρηστών του δρόμου. Το City Safety ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και αναγνωρίζει άλλα οχήματα, πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα εμπρός, μέρα και νύχτα, προειδοποιώντας τον οδηγό ή φρενάροντας αυτόματα αν τελικά αυτός δεν αντιδράσει.

volvo

Το Pilot Assist διατηρεί αυτόματα σταθερή την ταχύτητα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, υποβοηθώντας ταυτόχρονα το τιμόνι ώστε το αυτοκίνητο να παραμένει πάντα μέσα στη λωρίδα κυκλοφορίας. Το Cross Traffic Alert βοηθά την έξοδο από μία κάθετη θέση στάθμευσης, πληροφορώντας για οχήματα που πλησιάζουν, δικυκλιστές και πεζούς, φρενάροντας αυτόματα αν χρειαστεί. Το Run-off road Mitigation ανιχνεύει πιθανή ακούσια έξοδο από το δρόμο και επεμβαίνει στο τιμόνι ή στα φρένα για να παραμείνει το αυτοκίνητο στη σωστή πορεία.

volvo

Φτιαγμένο για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον

Είτε οδηγείτε στην πόλη, απολαμβάνοντας την εποπτική θέση οδήγησης, την αμεσότητα και την ησυχία του ηλεκτρικού κινητήρα με μηδενική κατανάλωση καυσίμου, είτε επιζητάτε δυναμική οδήγηση με την αρωγή των 262 ίππων και της προηγμένης ανάρτησης, θα διαπιστώσετε ότι το νέο Volvo XC40 Τ5 Plug-in Hybrid Electric προσαρμόζεται απόλυτα στις απαιτήσεις σας αλλά και στις εκάστοτε συνθήκες. Πάντα με γνώμονα τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος και την ορθότερη διαχείριση της ενέργειας. Ταυτόχρονα, η Volvo φρόντισε ώστε η προηγμένη plug – in υβριδική τεχνολογία που σας επιτρέπει να οδηγήσετε το μέλλον της αυτοκίνησης σήμερα να μην είναι απρόσιτη, με κόστος από 51.504 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider