Οι ταραχές στη Βαρκελώνη έπληξαν σημαντικά την παραγωγή της Seat

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ταραχές στη Βαρκελώνη έπληξαν σημαντικά την παραγωγή της Seat
Περίπου 3.500 αυτοκίνητα δεν βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής της ισπανικής μάρκας την περασμένη εβδομάδα.

Η ισπανική Seat, αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή ενός εργοστασίου της, λόγω των διαδηλώσεων και των ταραχών στη Βαρκελώνη μετά τη φυλάκιση των ηγετών του κινήματος αυτονομίας της Καταλωνίας.

Η Seat προέβη στην παύση των γραμμών παραγωγής από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτη έως και την Παρασκευή το βράδυ. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα La Vanguardia χάθηκαν πέντε βάρδιες, οι οποίες μείωσαν την παραγωγή κατά 3.500 αυτοκίνητα. Η ισπανική εταιρεία προέβη σε αυτή την ενέργεια ώστε να αποφευχθούν πιθανές δυσλειτουργίες στον εφοδιασμό του εργοστασίου και προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν κάποιοι εργαζόμενοι. Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο του Martorell στα περίχωρα της Βαρκελώνης, κατασκευάζει εκτός από τα μοντέλα της Seat Arona, Ibiza, León, León SC και León SportTourer, τα Audi A1 Sportback και Audi Q3.

Παρότι η Seat δεν είναι η μόνη μάρκα που διαθέτει εργοστάσιο στα περίχωρα της Βαρκελώνης, ήταν η μόνη που σταμάτησε την παραγωγή. Η Nissan δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ανάλογο, καθώς το εργοστάσιό της βρίσκεται σε περιοχή που επηρεάστηκε λιγότερο από διαδηλώσεις, σύμφωνα με την La Vanguardia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα προβλήματα που προκαλούν οι ταραχές και οι μεγάλες διαδηλώσεις, τα σωματεία κάλεσαν σε γενική απεργία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider