Ford GT δύο ετών πωλήθηκε 300% ακριβότερο από καινούριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ford GT δύο ετών πωλήθηκε 300% ακριβότερο από καινούριο
Οι επενδύσεις με τόσο μεγάλη απόδοση είναι πραγματικά σπάνιες αλλά όχι απίθανες στον κόσμο των super και hypercars.

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε σχετικά με τη αξία των αυτοκινήτων είναι πως, όταν το αγοράσεις καινούριο και βάλεις το κλειδί στη μίζα, η αξία του μειώνεται αμέσως κατά ένα σημαντικό ποσοστό.

Ακριβώς όμως όπως και στα έργα τέχνης, έτσι και στα πανάκριβα, περιορισμένης παραγωγής supercar οι νόμοι της αγοράς αντιστρέφονται: Το νέο δεν είναι πάντα ακριβότερο από το παλιό, καθώς η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά. Έτσι, ορισμένα supercars αποκτούν τεράστια αξία σε σχέση με την αρχική τους. Ακριβώς όπως των Ford GT των εικόνων, το οποίο ως καινούριο κόστιζε περίπου 500.000 δολάρια ΗΠΑ και ως μεταχειρισμένο δύο ετών πωλήθηκε προς 1.540.000.

Η Ford παράγει από το 2017 μόλις ένα GT την ημέρα, δηλαδή περίπου 360 το χρόνο. Η παραγωγή του μάλιστα θα διακοπεί το 2020. Επομένως, σε τέσσερα χρόνια θα έχουν παραχθεί περίπου 1.500 αυτοκίνητα, με τις αρχικές όμως παραγγελίες να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες.

Ford GT

Γνωρίζοντας τη μεγάλη ζήτηση του μοντέλου της, η Ford είχε προβλέψει στα συμβόλαια αγοράς που συνέτασσε με τους υποψήφιους αγοραστές να θέσει τον περιοριστικό όρο της μη πώλησης του μοντέλου, πριν παρέλθουν δύο χρόνια από την αγορά του. Έτσι, το GT της εικόνας είναι από τα πρώτα που μπορούν να διατεθούν νομίμως ως μεταχειρισμένα –και με τεράστιο όφελος μάλιστα.

Το συγκεκριμένο Ford GT των 647 ίππων αγοράστηκε ξεκάθαρα ως επένδυση. Όταν τέθηκε σε δημοπρασία από τον οίκο Barrett-Jackson, είχε στο οδόμετρό του μόλις 50 χιλιόμετρα. Προφανώς ο ιδιοκτήτης του δεν το οδήγησε ούτε ένα μέτρο, γεγονός που αποτελεί ύβρη για κάθε λάτρη του αυτοκινήτου. Ας ελπίσουμε ότι ο νέος ιδιοκτήτης του, που το πλήρωσε και 3 φορές πάνω, είναι περισσότερο παθιασμένος με την οδήγηση και θα κάνει απόσβεση τρων χρημάτων του οδηγώντας το στο όριο για πολλά – πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider