Τoν Ιούλιο γιόρτασε η Fiat τα 62α γενέθλια του 500, του εμβληματικού μοντέλου που άλλαξε τον κόσμο του αυτοκινήτου τη δεκαετία του 50 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να συναρπάζει το κοινό. Η παρουσίαση της ειδικής έκδοσης 500 Dolcevita τιμά το μοντέλο τονίζοντας την υψηλή Ιταλική αισθητική και τις τάσεις που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 50 στη μόδα, το σχεδιασμό, την τέχνη και την καθημερινή ζωή.  Αυτά είναι τα συστατικά της γοητείας της Ιταλίας, μέρος της οποίας αποτελεί και το Fiat 500, ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα στο χώρο του αυτοκινήτου. Η φετινή επέτειος έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αφού συμπίπτει και με τα 120 χρόνια ζωής της Fiat.

Η έκδοση Dolcevita ενσωματώνει αρκετά νοσταλγικά στοιχεία στον σχεδιασμό της.

Το νέο 500 Dolcevita σχεδιάστηκε για όσους αναζητούν την απόλυτη φινέτσα. Εμπνευσμένο από τα χρόνια της "Dolce Vita" αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο, στο οποίο το ειδικό για την περίσταση χρώμα Gelato White σε συνδυασμό με τις κόκκινες και λευκές λεπτομέρειες και τα νίκελ στοιχεία δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Την εικόνα συμπληρώνουν οι λευκές ζάντες των 16'' και η γυάλινη οροφή.

Αντίστοιχα η Cabrio έκδοση του 500 Dolcevita διαθέτει για πρώτη φορά μια ειδικά σχεδιασμένη υφασμάτινη οροφή με λευκές και γαλάζιες ρίγες που θυμίζουν τις πολυτελείς ξαπλώστρες στις ακτές της Ιταλικής Ριβιέρα.

Yψηλής αισθητικής είναι το ξύλινο ταμπλό.

Στο εσωτερικό του 500 Dolcevita το ξύλινο ταμπλό συνδυάζει την υψηλή αισθητική με τη νοσταλγία. Για να εξασφαλιστεί η αντοχή στο χρόνο μια εξαιρετικά λεπτή ειδική επικάλυψη έχει εφαρμοστεί, η οποία προσφέρει εξαιρετική ανθεκτικότητα χωρίς να αφαιρεί στο ελάχιστο την ξεχωριστή αίσθηση του ξύλου. Σε συνδυασμό με τα δερμάτινα καθίσματα της Frau στα οποία έχει ραφτεί σε κόκκινο χρώμα το λογότυπο 500, το εσωτερικό του 500 Dolcevita αποπνέει πολυτέλεια και φινέτσα.

Κίνηση στη νέα ειδική σειρά δίνει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.2 λίτρων με απόδοση 69 ίππους (μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο) και ο Turbo 0.9 Twin Αir των 85 ίππων (μηχανικό κιβώτιο).

To Fiat 500 Dolce θα διατίθεται και σε έκδοση Cabrio.

Η νέα ειδική έκδοση 500 Dolcevita ζωντανεύει τη δεκαετία του 60, όπου η Ρώμη ήταν η πρωτεύουσα του διεθνούς jet-set, τα πολυτελή ξενοδοχεία φιλοξενούσαν σταρ του κινηματογράφου και οι VIP κουβέντιαζαν στα όμορφα καφέ της πόλης. Αυτή η ιστορία έχει απαθανατιστεί στις εικόνες των παπαράτσι, που έγιναν μάρτυρες τρελών πάρτι, σκανδάλων και ερωτικών ιστορικών. Αυτά ήταν τα χρόνια της "Dolce Vita", όπου η Ιταλία ζούσε μια εποχή αισιοδοξίας με το 500 να προσφέρει μια προσιτή σε όλους λύση αυτοκίνησης. Την ίδια στιγμή στα πιο ξεχωριστά τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, όπως η Κυανή Ακτή, το Πόρτοφινο και το Κάπρι συχνά κανείς θα συναντούσε το 500 Jolly του 1958 που έμεινε στην ιστορία με το όνομα "Spiaggina". Η αίσθηση αυτής της εποχής επιστρέφει σήμερα με τη νέα ειδική έκδοση 500 Dolcevita, που ακολουθεί τα χνάρια μοναδικών μοντέλων όπως το 500 Riva (2016), «το μικρότερο γιοτ του κόσμου» και τοy 500 Anniversario (2017).

Oι ρίγες της οροφής παραπέμπουν στις ξαπλώστρες της ιταλικής Ριβιέρας.

Με το νέο 500 Dolcevita η Fiat επεκτείνει τη σειρά ειδικών εκδόσεων του 500, που πλέον αριθμεί περισσότερες από 30 τα τελευταία 12 χρόνια. Όλες αποτελούν μοναδικές δημιουργίες, που πραγματοποιήθηκαν από το Fiat Style Centre σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες μόδας, τεχνολογίας και ναυπηγικής. Οι ειδικές εκδόσεις συνέβαλαν στην εξαιρετική εμπορική επιτυχία του μοντέλου, που την προηγούμενη χρονιά πέτυχε πωλήσεις ρεκόρ (194.000) συμπεριλαμβάνοντας όλες τις εκδόσεις του Fiat 500 και του Abarth 595. Παράλληλα τα τελευταία δύο χρόνια το 500 είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο του FCA Group ενισχύοντας την κυριαρχία της μάρκας στην Ευρώπη στα αυτοκίνητα πόλης. Τέλος εξαιρετικά σημαντική είναι η συμβολή του 500 στην επίτευξη του ορόσημου των 3 εκατομμυρίων πωλήσεων στην Ευρώπη από την οικογένεια 500 (500, 500Χ και 500L).