Με την Volkswagen τα βάζουν οικολόγοι διαδηλωτές στη Γερμανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με την Volkswagen τα βάζουν οικολόγοι διαδηλωτές στη Γερμανία
Οικολόγοι διαδηλωτές κατάφεραν να σταματήσουν τρένο το οποίο μετέφερε αυτοκίνητα της Volkswagen.

Την επιβράδυνση της παραγωγής της γιγαντιαίας γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, κατάφεραν για λίγη ώρα ακτιβιστές στην πόλη Βόλφσμπουργκ της βόρειας Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των ακτιβιστών σταμάτησε για λίγη ώρα τον εμπορευματικό συρμό που μετέφερε οχήματα της Volkswagen, την ώρα που κινείτο σε σιδηροτροχιές της γραμμής τροφοδοσίας της εταιρείας, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Περίπου δεκαπέντε αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο, αλλά δεν διαπίστωσαν ότι υπήρχε λόγος να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν τους ακτιβιστές. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν περίπου σαράντα άνθρωποι.

Αρκετοί διαδηλωτές είχαν δεθεί στις σιδηροτροχιές που συνδέουν τη μονάδα παραγωγής της VW με τον σταθμό Φάλερσλεμπεν, αναγκάζοντας το τρένο να σταματήσει πάνω σε γέφυρα που συνδέει τις δύο όχθες ενός ποταμού.

Αργότερα, η αστυνομία ανέφερε ότι οι ακτιβιστές που κατέβηκαν από τη γέφυρα περισυνελέγησαν από ταχύπλοο της ακτοφυλακής.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bahn, της δημόσιας επιχείρησης των γερμανικών σιδηροδρόμων, διαβεβαίωσε ότι δεν προκλήθηκε «καμία ζημιά» στις σιδηροτροχιές.

Ένας από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εξήγησε ότι οι ακτιβιστές ανήκουν σε διάφορες οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος και είχαν σκοπό να καθυστερήσουν τον κύκλο της παραγωγής της εταιρείας.

Η κινητοποίηση δεν στρεφόταν αποκλειστικά εναντίον της Volkswagen, αλλά της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικά, είπαν διαδηλωτές, καθώς ο τομέας αυτός οικονομικής δραστηριότητας έχει κατ’ αυτούς μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κλιματική κρίση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider