Στη Σερβία το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Toyo Tires

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Σερβία το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Toyo Tires
Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει το 2020 την κατασκευή μίας μονάδας παραγωγής στη Σερβία με ετήσια δυναμικότητα πέντε εκατομμυρίων ελαστικών.

Η Toyo Tires ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας μονάδας παραγωγής ελαστικών στη Σερβία, με την οποία θα εξασφαλίσει γρηγορότερη τροφοδοσία των ευρωπαϊκών αγορών. Μέχρι σήμερα παράγονται όλα τα ελαστικά της Toyo Tires αποκλειστικά σε εργοστάσια της Ιαπωνίας και της Μαλαισίας. Η νέα μονάδα στη Σερβία θα είναι η πρώτη επί ευρωπαϊκού εδάφους και θα παίξει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της εταιρείας, ενώ η κατασκευή της θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2020 και εκτιμάται, ότι θα λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2022. Το εργοστάσιο στη Σερβία θα παράγει κυρίως ελαστικά επιβατηγών οχημάτων και θα φτάσει έως το καλοκαίρι του 2023 σε πλήρη ανάπτυξη με ετήσια δυναμικότητα πέντε εκατομμυρίων ελαστικών.

Σύμφωνα με την Toyo Tires, η νέα μονάδα σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές μίας Smart Factory και με τα προϊόντα της θα εφοδιάζονται Ι.Χ. πολυτελείας και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά.

Για εμάς τους Ελληνες έχει σημασία η αιτιολογία επιλογής της Σερβίας από τους Ιάπωνες, οι οποίοι ανέφεραν ότι η βαλκανική χώρα πληροί όλες τις απαιτήσεις τους. Σύμφωνα με την Toyo Tires, η Σερβία διαθέτει υψηλά εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό με σχετικά χαμηλό εργασιακό κόστος, προσφέρει εξαιρετικές υποδομές και βρίσκεται κοντά στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τελευταίο επιχείρημα υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής ήταν οι εξαιρετικές σχέσεις της Σερβίας με την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider