Οι 10 πιο ακριβές θέσεις στάθμευσης στον κόσμο

Parking

Υπάρχουν πανάκριβες θέσεις πάρκινγκ, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται!

Η εύρεση ενός καλού σημείου στάθμευσης ή ακόμα και ενός αξιοπρεπούς χώρου μπορεί να μοιάζει με Mission Impossible!

Γι' αυτό ίσως είστε σε θέση να καταλάβετε το κίνητρο πίσω από το οποίο μερικοί άνθρωποι δίνουν υπέρογκα ποσά για να εξασφαλίσουν καλούς χώρους στάθμευσης.

Φωτογραφίες: therichest.com

 

Μπρούκλιν

Μπρούκλιν

Πρόσφατα, σε μια γειτονιά στο Μπρούκλιν που ονομάζεται Park Slope δημιουργήθηκε χώρος στάθμευσης με κόστος 300.000 δολαρίων.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται μια ομάδα υπαλλήλων που παρακολουθούν και φροντίζουν το αυτοκίνητο σας όσο εσείς λείπετε.

Ultima Parking

Ultima Parking

Το 2017, ένα ζευγάρι στην περιοχή Kowloon του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε να αγοράσει ένα σημείο στάθμευσης στο υπερσύγχρονo συγκρότημα Ultima.

Το ζευγάρι πλήρωσε 430.000 δολάρια και κατάφερε λίγο καιρό αργότερα να το πουλήσει για 760.000 δολάρια σε ένα άλλο ζευγάρι.

Βοστώνη

Βοστώνη

Το 2013 πραγματοποιήθηκε μια δημοπρασία στη Βοστώνη όχι για έναν ανεκτίμητο πίνακα ζωγραφικής, μια πολύτιμη αντίκα ή ένα σπίτι, αλλά για δύο θέσεις στάθμευσης στη συνοικία Back Bay της Βοστώνης.

Οι θέσεις στάθμευσης πωλήθηκαν για 560.000 δολάρια, τιμή σχεδόν διπλάσια της μέσης τιμής πώλησης ενός πολυτελούς σπιτιού στη Μασαχουσέτη.

Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Ένας κάτοικος του Χονγκ Κονγκ κατείχε το ρεκόρ για την αγορά του πιο ακριβού χώρου στάθμευσης παγκοσμίως, πριν τον ξεπεράσει ο Kwan Wai-Ming.

Ο ίδιος είχε πληρώσει 619.000 δολάρια για ένα χώρο στάθμευσης 135 τετραγωνικών ποδών στην περιοχή Mid-level της πόλης.

Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Ο Kwan Wai-Ming, ο ιδρυτής μιας κατασκευαστικής που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, πλήρωσε 660.000 δολάρια για να αγοράσει ένα σημείο στάθμευσης το οποίο η εφημερίδα Morning Post της Κίνας θεωρεί «το πιο ακριβό σημείο στάθμευσης αυτοκινήτου στον κόσμο».

Το σημείο στάθμευσης του αυτοκινήτου του θεωρείται το πιο περιζήτητο σε ολόκληρο το κτήριο, επειδή είναι 40% μεγαλύτερο από τον μέσο χώρο στάθμευσης.

Στην πραγματικότητα, η Wai-Ming διαθέτει δύο ακόμη, μικρότερα σημεία στάθμευσης στο ίδιο κτήριο.

Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Στο Χονγκ Κονγκ έχει δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος στάθμευσης όπου οι θέσεις πωλούνται για 765.000 δολάρια.

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα ο ιδιοκτήτης να εκμισθώσει τον χώρο στην περίπτωση που δεν τον χρησιμοποιεί, λαμβάνοντας ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη

Τα τελευταία χρόνια η πόλη της Νέας Υόρκης κατακλύζεται από χώρους στάθμευσης που κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια καθώς φαίνεται πως οι Νεοϋορκέζοι έχουν αυξήσει την αγάπη τους για τα αυτοκίνητα.

Ο πρώτος χώρος στάθμευσης δημιουργήθηκε το 2012 στην περιοχή που διέμενε ο γνωστός ηθοποιός Leonardo DiCaprio.

Μανχάταν

Μανχάταν

Σε μια γειτονιά στο Μανχάταν, ένα ιδιωτικό γκαράζ ζήτησε 1 εκατ. δολάρια για ένα σημείο στάθμευσης  διαστάσεων 12 x 23.

Το σημείο αυτό θα επέτρεπε στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να σταθμεύει ταυτόχρονα δύο supercars αν χρησιμοποιούνταν ο ανελκυστήρας.

Σόχο

Σόχο

Το 2014, ένα πολυτελές συγκρότημα 10 αστέρων στη γειτονιά Σόχο της Νέας Υόρκης διέθετε αποκλειστικές θέσεις πάρκινγκ 200 τ.μ κάτω από το κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάθε θέση στάθμευσης άγγιξε το 1 εκατ. δολάρια.

Ultimate Parking

Ultimate Parking

Τι ακριβώς μπορεί να περιμένετε από ένα σημείο parking όπου το νερό του ντους στο δωμάτιο αποτελείται από αλόη και βιταμίνη C;

Η Ε. 11th Street είναι ένα ιδιωτικό γκαράζ που κοστίζει έξι φορές περισσότερο από τη μέση τιμή ενός σπιτιού μιας μεσαίας (οικονομικά) αμερικανικης οικογένειας.

Είναι το απόλυτο σημείο πολυτέλειας για κάποιον που επιζητά την ιδιωτικότητα.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ