H Lada αποσύρεται από την Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Lada αποσύρεται από την Ευρώπη
Όλα τα μοντέλα της Lada θα αποσυρθούν από τις ευρωπαϊκές αγορές, με εξαίρεση το τετρακίνητο Niva που θα εξακολουθήσει να εξάγεται σε επιλεγμένες χώρες.

Τα αυστηρότερα όρια εκπομπής ρύπων οδήγησαν τη ρώσικη Awtowas στην απόφαση, να διακόψει τις πωλήσεις των μοντέλων της Lada στην Ευρώπη. Ο μεγαλύτερος ρώσος αυτοκινητοκατασκευαστής ανακοίνωσε, ότι από τα τέλη του 2019 και μετά δεν θα εξάγει πλέον αυτοκίνητα της Lada στις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς η υπέρβαση των ορίων ρύπων θα κόστιζε πανάκριβα εξαιτίας των υψηλών προστίμων.

Αυτό ισχύει τόσο για τα μοντέλα Lada Kalina και Granta, όσο και για το Vesta. Αντίθετα, σε ορισμένες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές θα συνεχίσει να πωλείται το αειθαλές Niva, το οποίο θα εφοδιαστεί γι αυτόν τον λόγο με τις απαιτούμενες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες.

Όπως είναι γνωστό, οι Ρώσοι ετοιμάζονται να λανσάρουν ένα νέο τετρακίνητο μοντέλο, το οποίο θα χρησιμοποιεί πιθανότατα έναν μοντέρνο κινητήρα χαμηλών ρύπων της συμμαχίας Renault/Nissan. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσει πριν το 2022 και μέχρι τότε είναι πιθανόν, να επιστρέψει η Lada και με άλλα μοντέλα της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider