Τα νέα Cabrios του 2019 φέρνουν την άνοιξη!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα νέα Cabrios του 2019 φέρνουν την άνοιξη!
Επτά Cabrio πολυτελείας και υψηλών επιδόσεων θα λανσαριστούν εντός του έτους, προσφέροντας τη συναρπαστική αίσθηση της ανοιχτής οδήγησης!

Για πολλούς φίλους του αυτοκινήτου ταυτίζεται η μαγεία της οδήγησης με ένα Cabrio. Ας μην ξεχνάμε, ότι το πρώτο αυτοκίνητο –το περιβόητο Patent Μοtorwagen με οδηγό τη Frau Berth Benz- ήταν ανοιχτό, ενώ επί πολλά χρόνια κόστιζαν τα Cabrios φτηνότερα από τα αντίστοιχα μοντέλα με κλειστά αμαξώματα. Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός μοντέλου με ανοιγόμενη οροφή είναι χωρίς αμφιβολία η πλήρης ενεργοποίηση των αισθήσεων του οδηγού, όπως συμβαίνει αντίστοιχα με τη μοτοσικλέτα.

Το τελευταίο διάστημα μειώνεται σταδιακά η ζήτηση για Cabrios, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται και ο αντίστοιχος αριθμός τέτοιων μοντέλων στην αγορά. Μοντέλα όπως το VW Beetle Cabrio σταμάτησαν πλέον να παράγονται, ενώ και για τη Mercedes SLC μετρά ο χρόνος αντίστροφα. Ευτυχώς όμως, δεν σκέφτονται όλοι οι αυτοκινητοκατασκευαστές το ίδιο και έτσι θα κυκλοφορήσουν εφέτος στους ευρωπαϊκούς δρόμους ορισμένα νέα open – air μοντέλα προς ευχαρίστηση των φίλων τους.

Το…δυσάρεστο είναι, ότι σχεδόν όλα προέρχονται από μάρκες πολυτελείας και κοστίζουν μία –μικρή ή μεγαλύτερη- περιουσία, για όσους θελήσουν να ζήσουν μέσα από αυτά την εμπειρία της οδήγησης χωρίς μεσολάβηση οροφής ανάμεσα στα κεφάλια τους και στον ουρανό.

Η BMW ξεκινάει πρώτη το χορό σε ελάχιστες ημέρες με τη νέα Ζ4. Το ρόουντστερ της βαυαρικής μάρκας εφοδιάζεται με μαλακή κουκούλα και με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 197 ίππων στη βασική του έκδοση, ενώ για τους απαιτητικότερους προβλέπεται και εξακύλινδρο μοτέρ 340 ίππων.

Η ίδια εταιρεία θα λανσάρει και τη νέα Σειρά 8 ως τετραθέσιο Cabrio πολυτελείας, επίσης με ηλεκτροκίνητη κουκούλα και με εξακύλινδρους ή οκτακύλινδρους κινητήρες 320 έως 530 ίππων. Βεβαίως, για το συγκεκριμένο μοντέλο θα ξεκινούν οι τιμές πανευρωπαϊκά αρκετά πάνω από τις 100.000 ευρώ!

Σε ακόμη ακριβότερα επίπεδα θα κυμανθεί η τιμή της νέας Bentley Continental, που θα λανσαριστεί ως Cabrio το καλοκαίρι, δηλαδή ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της αντίστοιχης Coupe. Θα κοστίζει στο εξωτερικό από 230.000 ευρώ και άνω και θα κυκλοφορήσει αρχικά με έναν δωδεκακύλινδρο κινητήρα 635 ίππων, χάρη στον οποίο θα πιάνει τα 333 χλμ./ώρα τελική.

Στο χορό των ανοιχτών μοντέλων θα μπει ξανά η Lexus, που παρουσίασε ήδη τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ ένα αντίστοιχο πρωτότυπο του LC. To μοντέλο παραγωγής θα κυκλοφορήσει περί τα τέλη του 2019 ή το αργότερο εντός του 2020 και θα διαθέτει κινητήρα 477 ίππων.

Ταχυπαλμίες στους οπαδούς της σπορ ανοιχτής οδήγησης θα προκαλέσουν χωρίς αμφιβολία η Porsche 911 Cabrio όγδοης γενιάς, αλλά και η McLaren 600 LT. Το γερμανικό μοντέλο θα κυκλοφορήσει ως Carrera S με κλασική κουκούλα, κινητήρα 450 ίππων και πισωκίνηση ή τετρακίνηση. Οι Βρετανοί προσφέρουν σε τιμές από 250.000 ευρώ την 600LT Cabrio με 600 ίππους και τελική 324 χλμ./ώρα. Στη σκληροπυρηνική εκδοχή 720S ανοίγει η οροφή από ανθρακόνημα μέσα σε έντεκα δευτερόλεπτα και η ανώτατη ταχύτητα ανεβαίνει στα 341 χλμ./ώρα χάρη στον τετράλιτρο V8 των 720 ίππων.

Αφήσαμε τελευταίο σαν κερασάκι στην τούρτα ένα ανοιχτό μοντέλο, που δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε πολύ πλούσιους συμπολίτες μας, αλλά θα μπορεί να αποκτηθεί και από ένα πλατύτερο, απλά εύπορο, αγοραστικό κοινό. Προέρχεται από τη Volkswagen, θα λανσαριστεί το φθινόπωρο και πρόκειται για ένα SUV – Cabrio με βάση το επιτυχημένο T-Roc. Αναμφίβολα, η VW έκανε την έκπληξη, καθώς προτίμησε να μπει σε μία ασυνήθιστη κατηγορία με ελάχιστα μοντέλα, αντί να ακολουθήσει την πεπατημένη και να λανσάρει π.χ. ένα νέο Golf Cabrio ή Beetle Cabrio.

Τα νέα Cabrios του 2019 φέρνουν την άνοιξη!
Τα νέα Cabrios του 2019 φέρνουν την άνοιξη!
Τα νέα Cabrios του 2019 φέρνουν την άνοιξη!
Τα νέα Cabrios του 2019 φέρνουν την άνοιξη!
Τα νέα Cabrios του 2019 φέρνουν την άνοιξη!
Τα νέα Cabrios του 2019 φέρνουν την άνοιξη!
Τα νέα Cabrios του 2019 φέρνουν την άνοιξη!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider