Χρέη ύψους 1,27 τρισ. δολαρίων σε δάνεια αυτοκινήτων στις ΗΠΑ!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρέη ύψους 1,27 τρισ. δολαρίων σε δάνεια αυτοκινήτων στις ΗΠΑ!
Οι αγοραστές νέων αυτοκινήτων στην Αμερική έχουν λάβει δάνεια περίπου 1,27 τρισ. δολαρίων, τα οποία δεν έχουν αποπληρώσει.

Συναγερμός στις ΗΠΑ, καθώς βεβαιώθηκαν οφειλές ύψους 1,27 τρισ. δολαριών από αγοραστές νέων αυτοκινήτων, οι οποίοι έλαβαν δάνεια για να προχωρήσουν στην αγορά τους. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω ποσό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην αμερικάνικη αγορά, γεγονός το οποίο προβληματίζει τις αρμόδιες Αρχές.

Τα ερωτήματα που που προκύπτουν είναι τι συμβαίνει με την αύξηση των επιτοκίων και τις αυξημένες μηνιαίες πληρωμές και κατά πόσο επηρεάζουν τόσο τους δανειστές όσο και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς είναι δεδομένο ότι οι έχοντες χαμηλό εισόδημα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αποπληρωμές των δανείων.

Παράλληλα, η μέση τιμή ενός δανείου για αγορά νέου αυτοκινήτου αγγίζει πλέον τα 36.692 δολάρια, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος μηνιαίων πληρωμών στα 547,75 δολάρια ανά μήνα. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 7 εκατ. πολίτες της Αμερικής οφείλουν το λιγότερο τρεις δόσεις στο εκάστοτε δάνειο που έχουν λάβει για να αποκτήσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους.

Για την ιστορία, το 2018 ταξινομήθηκαν περίπου 17,5 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, με το συνολικό ποσό δανείων που εγκρίθηκαν να ανέρχεται στα 584 δισ. δολάρια! Φαίνεται λοιπόν ότι ακόμη και στις «καλύτερες οικογένειες» η κατάσταση δεν είναι ρόδινη...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider