BMW Group: Αύξηση 38,4% στις πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
BMW Group: Αύξηση 38,4% στις πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων!
Μέσα στο 2018 παρέδωσε σε παγκόσμιο επίπεδο 142.617 νέα plug-in hybrid, καθώς και αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε, καθώς οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και το BMW Group, το οποίο εντός του 2018 σημείωσε αύξηση της τάξης του 38,4% στις πωλήσεις νέων plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σε σχέση με το 2017.

BMW Electric Vehicles

Η Ευρώπη αποτελεί την πηγή των υψηλότερων πωλήσεων του ομίλου για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, με ποσοστό πάνω από 50%, μερίδιο 16% και 75.000 παραδόσεις. Να σημειωθεί ότι στη Γερμανία ένα στα πέντε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν, ήταν BMW και MINI. Στην αμερικάνικη αγορά σημείωσε 25.000 πωλήσεις, με την BMW 530e να αποτελεί το πιο δημοφιλές μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

BMW Electric Vehicles

Ο πρόεδρος του BMW Group, Harald Kruger δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Από το 2013 που λανσαρίστηκε το i3, το BMW Group αύξησε ραγδαία τις πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων του. Με περισσότερες από 140.000 παραδόσεις το 2018, για μία ακόμα φορά πετύχαμε το φιλόδοξο στόχο μας. Αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα πωλήσεων και το εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς αποδεικνύει ότι τα μοντέλα μας είναι αυτό που θέλουν οι πελάτες μας. Σε χώρες που προσφέρουν κατάλληλη υποδομή και νομοθετική υποστήριξη, βλέπουμε πόσο γρήγορα η ηλεκτροκίνηση μπορεί να γίνει κανόνας. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς θα κυκλοφορούν συνολικά μισό εκατομμύριο ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα του BMW Group, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί καθώς θα επεκτείνουμε τη γκάμα μοντέλων μας τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider