Mercedes-Benz: Στην κορυφή της premium κατηγορίας για το 2018!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes-Benz: Στην κορυφή της premium κατηγορίας για το 2018!
Για πέμπτη σερί χρονιά η Mercedes-Benz κόβει πρώτη το νήμα στις πωλήσεις μεταξύ των premium εταιρειών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο.

Εξαιρετικά πετυχημένο αποδείχτηκε το 2018 για τη Mercedes-Benz, καθώς βρέθηκε στην κορυφή των premium εταιρειών, τόσο στην ελληνική, όσο και στην παγκόσμια αγορά. Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ, στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν συνολικά 5.153 οχήματα του ομίλου της Daimler και συγκεκριμένα 4.521 επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz & smart (3.785 οχήματα και 736 οχήματα αντίστοιχα), 358 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (κάτω των 3,5 τόνων), 143 επαγγελματικά οχήματα (άνω των 3,5 τόνων) και 131 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra. Τόσο στα φορτηγά (από 3,5 τόνους) όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης πρώτη στις πωλήσεις.

To μερίδιο αγοράς στα επιβατικά ανέρχεται στο 4,4%, με το 3,7% να ανήκει στα μοντέλα της Mercedes-Benz. Στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα το ποσοστό ανέρχεται στο 5,2%, στα επαγγελματικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στο 41,5% και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα άνω των 8 τόνων στο 40,3%. Να σημειωθεί, ότι στα λεωφορεία το μερίδιο αγοράς αγγίζει το 50% (49,8%).

Mercedes-Benz-SUVs

Την ίδια στιγμή, η Mercedes-Benz συνεχίζει για 3η συνεχή χρονιά να κυριαρχεί και στην παγκόσμια αγορά των premium, καθώς κατέγραψε 2.310.185 μονάδες το 2018, παρουσιάζοντας αποτελέσματα – ρεκόρ για όγδοη συνεχόμενη χρονιά. Το νέο ρεκόρ πωλήσεων των επιβατικών αυτοκινήτων της Daimler AG οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της μάρκας στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, η οποία περιλαμβάνει την αγορά της Κίνας. Με αύξηση μεγαλύτερη του 11% η Κίνα αποτέλεσε και πάλι την αγορά με τη μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτους όρους και τη μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά.

Το 2018, η Mercedes-Benz διατήρησε την πρώτη θέση ανάμεσα στις premium μάρκες σε πωλήσεις σε πολλές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Τουρκία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη, η Ινδία, η Μαλαισία, το Βιετνάμ, η Σιγκαπούρη, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Τη χρονιά που σηματοδότησε την αλλαγή της A-Class, περισσότεροι από 609.000 τυχεροί ιδιοκτήτες ανά την υφήλιο παρέλαβαν τις νέες τους A-Class, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake ή GLA. Αυτό σημαίνει, ότι κάθε τέταρτο αυτοκίνητο το οποίο πούλησε η Mercedes-Benz το 2018 προέρχονταν στην compact κατηγορία. Να σημειωθεί επίσης ότι η νέα A-Class κατέγραψε παγκόσμια αύξηση της τάξης του 3,4% το 2018, ενώ στη γερμανική αγορά κατέγραψε αύξηση 21,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider