Renault-Nissan: Αναζητείται ακόμη ο διάδοχος του Carlos Ghosn

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Renault-Nissan: Αναζητείται ακόμη ο διάδοχος του Carlos Ghosn
Η αναζήτηση του αντικαταστάτη του Carlos Ghosn, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει το κατά γενική ομολογία επιτυχημένο έργο του, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Μπορεί η είδηση της σύλληψης του Carlos Ghosn να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν σε αυτή, οφείλεται στις έρευνες των ίδιων των ανθρώπων της Nissan. Η συνέχεια όμως δείχνει μια σχετική «κωλυσιεργία», ειδικά σε ότι αφορά στην αντικατάσταση του άλλοτε ισχυρού άντρα της συμμαχίας Renault-Nissan και Mitsubishi.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo News, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Nissan, τα μέλη της επιτροπής ελέγχου της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο πρόσωπο το οποίο θα αντικαταστήσει τον Carlos Ghosn στην θέση του Προέδρου της εταιρείας, εν όψει του προγραμματισμένου ΔΣ της 17ης Δεκεμβρίου.

Για την ιστορία, τα τρία μέλη της συγκεκριμένης ελεγκτικής επιτροπής είναι οι Masakazu Toyoda, πρώην πρόεδρος του ιαπωνικού Ινστιτούτου Ενέργειας και Οικονομίας, Jean-Baptiste Duzan, πρώην στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου της Renault, καθώς και η Keiko Ihara, πρώην οδηγός αγώνων.

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι 2 επικρατέστερες υποψηφιότητες για τη θέση του CEO είναι αυτή του Hiroto Saikawa, ο οποίος ουσιαστικά αποτέλεσε τον άνθρωπο στον οποίο οφείλεται η έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη του Ghosn, καθώς και αυτή του Toshiyuki Shiga, πρώην συμβούλου του άλλοτε ισχυρού άντρα της συμμαχίας Renault-Nissan και Mitsubishi.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider